La supercopa del Sant Andreu

Waterpolo. La defensa andreuenca i una Martina Terré inexpugnable sota els pals tomben un Assolim Mataró en reconstrucció

Assolim Mataró 5 Sant Andreu 10

ASSOLIM CN MATARÓ:Mariona Terré; Claveria (3), Bertran, Guiral, Morell (1), Bonamusa, Cambray, Nogué, Avegno, McDowall (1), Battu, Gil i Solà.CN SANT ANDREU:Martina Terré; Antón (2), Schuijt, A. Ruiz (3), Farré (1), Nona, Cordobés (1), Muñoz, Crespí, E. Ruiz (2), Palacio (1), Camus i Trojan.PARCIALS:1-1, 1-4, 0-2 i 3-3.

El Sant Andreu ja ha inscrit el seu nom en el palmarès de la supercopa d’Espanya, una competició que fins ahir era patrimoni del CN Sabadell (12) i el CN Mataró (3). L’equip andreuenc va certificar el títol amb una victòria sense pal·liatius contra l’Assolim Mataró, que òbviament necessitarà temps per recompondre una plantilla molt renovada. Les aturades de Martina Terré, escollida millor portera i MVP de la final, i liderant una defensa molt sòlida, i l’eficàcia d’Ariadna Ruiz (3 gols) van ser els principals arguments del conjunt de Javi Aznar davant un Mataró que va trobar a faltar referents. Amb el d’ahir i en poc més de mig any, el Sant Andreu ha aconseguit els tres primers títols del seu historial, la copa de la Reina, al maig a Can Llong, i la copa Catalunya, al setembre en aquest mateix escenari, la piscina Joan Serra de la capital maresmenca.

En el primer quart de la supercopa les defenses es van imposar al joc d’atac. El Mataró, amb llançaments als pals o amb bones intervencions de Martina Terré, va desaprofitar les tres primeres accions de superioritat, mentre que el Sant Andreu va prendre la iniciativa gràcies a una bona combinació culminada per una de les canoneres de l’equip, Elena Ruiz. La quarta superioritat va ser la bona per a les maresmenques i la neozelandesa Morgan Leigh McDowall va signar l’empat amb què es va arribar al final del primer quart. En el segon, el conjunt del Javi Aznar va fer un pas endavant. Va trobar fissures en la defensa local i amb dues dianes de l’esquerrana Ariadna Ruiz, a més de la joveníssima de 16 anys Queralt Anton i la capitana Maria Palacio va arribar al descans llarg amb un resultat de 2-5. El Mataró continuava tenint molts problemes per veure porteria i només va poder marcar amb un xut de Martina Claveria, que va rebotar en la defensa andreuenca.

Tercer gol d’Ariadna Ruiz

Després de la represa la final va quedar resolta. El Sant Andreu va trobar la fórmula per la banda dreta del seu atac i amb dos gols de les esquerranes Ariadna Ruiz i Gisel·la Farré va obrir l’escletxa fins al 2-7 amb què es va arribar a l’últim període. Amb el partit decidit, l’últim quart es va convertir en un intercanvi de gols (3-3). Per les andreuenques van anotar Queralt Anton, Elena Ruiz, de penal, i Marina Cordobés, a dos segons del final. I per les mataronines, Claveria va rubricar dos contraatacs i Sílvia Morell va signar el definitiu 5-10.