Més esport

Conselleria!, ara és l’hora...

Ja tenim conselleria o Departament d’Esports, una demanda que des del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC) formulàvem des de ja feia anys, i anys vol dir des del 2017 com a mínim. Felicitem-nos-en, com a societat, perquè finalment s’assumeix políticament el “caràcter transversal del sector de l’esport i de l’activitat física, la consideració de servei essencial i el seu pes econòmic” amb el màxim rang possible, tot autocitant el nostre darrer document de peticions davant les darreres eleccions que ens han dut fins on som ara (https://www.coplefc.cat/eleccionsparlament24/).

I per a què ha de servir el nou Departament?

Doncs, com diu el nostre himne nacional, “ara és l’hora...” d’acarar tot un ventall d’actuacions que han de fer realitat els principis que el sector i especialment el COPLEFC demanem per al benefici del país, com són: més pressupost el 2025 (que ja sabem que enguany el Departament no té dotació especial); treballar i assolir un veritable maridatge entre activitat física i salut mitjançant la recepta esportiva, impulsada des d’equips interdisciplinaris en què el professional universitari en ciències de l’activitat física i de l’esport (CAFiE) sigui un igual i tingui el seu lloc al costat dels altres implicats; dignificar la professió i, per tant, també lluitar conjuntament contra l’intrusisme i evitar la precarització laboral i salarial; facilitar i aconseguir l’accés universal a la pràctica de l’esport i l’activitat física, per exemple amb mesures concretes de rebaixa o deducció d’impostos; mirant al món educatiu, com a inversió de futur, incorporar decididament més hores lectives als currículums d’educació física a tots els nivells educatius; disposar d’una nova llei de l’esport català que respongui a les necessitats de tot l’esport català, que per descomptat va molt més enllà de la competició, com la multiplicitat i diversitat d’entitats i empreses que s’hi dediquen demostren clarament, i, encara, incorporar la qualitat com a nord per a tots els agents que articulen el sistema esportiu català, perquè des del valor de l’excel·lència es pot disposar d’una societat activa, que vol dir saludable, amb tots els beneficis econòmics i també d’intangibles, però substancials, que comporta. Aquestes han de ser les línies principals del recorregut que té davant el nou conseller, si més no.

Un conseller, un equip i el COPLEFC

Un conseller, Berni Álvarez, i un equip, evidentment, les primeres aparicions i declaracions públiques del qual sonen bé, perquè assumeixen la recepta esportiva, l’esport com a motor econòmic i turístic, manifesta el reconeixement a l’esport femení i el seu valor, com també l’admissió d’un nou marc legislatiu, a més de la voluntat de modernitzar infraestructures i la simplificació administrativa, juntament, potser, amb la seva iniciativa estrella, que serà l’Esport 360, amb tot el cicle vital com a referent, des dels infants, passant pels adults i la gent gran i amb caràcter inclusiu també per a persones amb discapacitats diverses. La “música” sona bé, i ara caldrà veure’n la lletra. Des del COPLEFC, ja hem estès la nostra mà per a una col·laboració lleial, no solament en benefici dels nostres professionals, que també, sinó de la nostra societat per fer de Catalunya un país modern, avançat i de futur, amb l’esport com a contribució inestimable per assolir-ho.

COPLEFC

www.coplefc.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)