Waterpolo

El penúltim ball de Perrone

El capità mariner, MVP de la final de lliga a Sabadell, ja va ser protagonista el 2006 quan el Barceloneta va iniciar la sèrie de vint títols consecutius

Abans de la retirada, el metrònom de l’equip jugarà la final a 4 de la Champions

Com si passés per un túnel del temps, Felipe Perrone (Rio de Janeiro, 1986) va transitar diumenge pel passadís aixecat pels seus companys del Zodiac Atlètic Barceloneta a la piscina de Can Llong per recollir el trofeu de jugador més valuós de la final de la 25a lliga del club mariner, la vintena consecutiva. Felipe va rebre el reconeixement acompanyat dels seus fills, Giovanna i Nikola, de 14 i 8 anys. El waterpolista d’origen brasiler ja havia rebut el guardó com a millor jugador de la lliga i màxim golejador el 13 de maig del 2006, quan el Barceloneta va iniciar aquesta sèrie imparable de títols. Felipe tancava un cercle virtuós a Sabadell, el de les competicions estatals, però abans de la retirada encara en té un d’obert d’abast europeu.

Tot i que hauria volgut passar més desapercebut, el capità mariner va acaparar els focus en la cerimònia de premis a Can Llong. Felipe no es volia deixar emportar pel cúmul de sensacions i tampoc es vol distreure abans de la gran cita de final de curs, la final a quatre de la Champions de Malta, entre el 30 de maig i l’1 de juny. “Sincerament, intento no pensar-hi perquè falten coses grans per fer i també és una manera de protegir-me, perquè si em deixo portar per les emocions em posaré a plorar aquí com un nen. Estic aclaparat. Ve la gent a saludar-me, veig els meus fills, que un va néixer a Itàlia quan jo estava jugant allà, l’altre vaig haver de venir corrent [...]. La meva família sempre ha estat condicionada per la meva carrera. Prefereixo no pensar-hi i ja hi haurà moments per acomiadar-me”, confessava al final de la victòria contra el KEIO Sabadell (7-12) quan se l’interpel·lava al voltant de la retirada.

Perrone ha afrontat la seva última temporada en actiu d’una manera diferent. A principi de curs, amb la complicitat dels dirigents mariners, va fer un pas al costat per donar més protagonisme als joves de l’equip i centrar-se únicament en les cites europees. No va participar en les competicions estatals fins a última hora, quan han arribat les eliminatòries al títol de lliga per poder engreixar encara més l’equip amb vista al gran repte de Malta. “Ha estat un any diferent, però també m’ha permès viure-ho al costat dels meus fills. Penso que el plantejament que vam fer a principi de curs, de moment, ha funcionat. L’equip ha sabut trobar l’equilibri, tot i que hem tingut les lesions d’Alberto Munárriz i Roger Tahull. Ha estat un recorregut diferent, però ara arriba el repte més gran i penso que l’afrontem amb confiança i preparats”, sentencia el metrònom mariner.

L’arribada el 2003

Felipe Perrone va aterrar a Barcelona el 2003, dos anys més tard que el seu germà gran, Kiko (1976), i amb anades i vingudes ha fet arrels a Catalunya. Els germans Perrone van seguir el trajecte invers dels seus besavis, originaris de Gironella, que en la dècada dels cinquanta van creuar l’oceà fugint de les misèries posteriors a la Guerra Civil. En les files del CN Barcelona i al costat del seu germà, Felipe va guanyar les dues primeres lligues espanyoles de waterpolo, el 2004 i el 2005. El curs següent va fer el salt al Barceloneta i des d’aleshores ha conquerit quinze lligues més. En total, disset campionats, només interromputs pels seus fitxatges pel Savona (2007-08), el Pro Recco (2010-12) i el Jug Dubrovnik (2015-17). Perrone valorava diumenge l’hegemonia del Barceloneta en les dues últimes dècades: “És el treball de molta gent. Jo he tingut la sort de viure el començament de tot aquest projecte, i té molt mèrit. No és gens fàcil. En altres països, el Pro Recco, per exemple, ha perdut alguna lliga. Nosaltres sempre hem mantingut el nivell i també hem estat entre els de davant a la Champions. És feina de tot el club.” Al seu palmarès particular i més enllà dels èxits amb la selecció espanyola, el capità mariner hi té tres Champions: amb el Pro Recco (2012), el Barceloneta (2014) i el Jug (2016). No cal dir que un altre títol europeu amb l’equip mariner a Malta suposaria coronar una trajectòria d’un jugador únic, talentós, clarivident, polivalent, generós, sempre al servei del grup. “És el nostre somni i tenim la confiança que ho podem fer. Tenim l’experiència i sabem que el dia D a l’hora H hem d’estar al 200%, i després ja veurem què passa”, sentencia.

LA FRASE

He tingut la sort d’haver viscut el naixement d’aquest projecte, i té molt mèrit. És feina de tot el club
Felipe Perrone

LA XIFRA

17
Títols
de la lliga espanyola que té Felipe Perrone al seu palmarès, dos amb el CN Barcelona i quinze amb l’Atlètic Barceloneta

El comiat de Laura Ester

Més enllà de l’acte de reconeixement a Felipe Perrone, aquest cap de setmana també va deixar la competició un altre dels referents del waterpolo català, la portera internacional Laura Ester. La campiona olímpica i exguardiana de la porteria del CN Sabadell va tancar la seva trajectòria en el seu club d’origen, el CE Mediterrani, que va guanyar els play-offs europeus a l’EPlus CN Catalunya. Havia perdut a l’anada per 10-9, però en la tornada a la piscina Josep Vallès va vèncer per 9-7. En la competició masculina, la classificació va ser per al SolarTradex Mataró, que es va imposar tant a l’anada (14-16) com a la tornada (14-8) en el seu duel contra el Tenerife Echeyde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)