Voleibol

Amaranta deixa l'Atom Sopot perquè no li paguen

Voleibol. La central catalana va marxar farta de l'incompliment del club polonès i té un litigi pendent, però vol emprendre una nova aventura a fora

La catalana Amaranta Fernández (Mataró, 1983), una de les millors centrals del voleibol europeu i capitana de la selecció espanyola, va deixar l'Atom Sopot polonès el febrer passat perquè no cobrava i li devien una bona part de les mensualitats endarrerides. La maresmenca, que ja va jugar en aquest club la temporada passada, va denunciar la situació i està pendent d'un judici per intentar cobrar el que li deuen, però, una altra vegada, ha hagut de superar un tràngol amarg per culpa de les condicions econòmiques d'aquest esport. “He viscut problemes de diners en altres clubs. Em va passar a Múrcia, a Itàlia i quan vaig debutar a divisió d'honor amb el Winterthur Barcelona, quan l'equip es va retirar. Ja hi estic acostumada”, explica amb resignació Fernández, que tot i amb això tornarà a emprendre una nova aventura lluny de la superlliga espanyola el curs vinent: “Vull jugar un parell de temporades més a fora. Em plantejo la possibilitat d'anar a Turquia, a Azerbaidjan, a la lliga italiana o de tornar a la lliga polonesa. Ja ho veurem. Aquests temes me'ls porta el meu representant i dependrà de les ofertes.”

Els problemes a l'equip polonès, que aspirava a jugar la final a quatre de la lliga europea i es va quedar en els quarts de final –un bon resultat tot i l'enrenou econòmic que ha patit–, van començar quan els primers propietaris, “els que pagaven i havien comprat la plaça inicialment”, van desaparèixer del nucli directiu. A partir d'allí la capacitat econòmica del club es va esmunyir. Tot i amb això, l'Atom Sopot ha guanyat miraculosament la lliga polonesa: “M'alegro per les meves excompanyes i perquè si el club no desapareix tindré més possibilitats de cobrar.” Quan Amaranta va marxar, l'equip era a la part alta de la lliga regular.

En un altre registre, la central catalana valora molt positivament l'ascens del CV Barcelona-Barça en la superlliga i no descarta jugar-hi en el futur, tal com va proposar públicament l'entrenadora de les blaugrana Marta Gens. “M'agradaria molt i espero que els vagi molt bé. Se'n sortiran, perquè ara el nivell ha baixat i amb menys diners es pot fer un equip més competitiu. Vaig passar a saludar-les i felicitar-les.” Amaranta va coincidir amb Marta Gens a les files de la Universidad de Burgos.

Onze anys en l'elit

La maresmenca va debutar en la superlliga amb el CV Barcelona (2000/02). La temporada següent va fitxar per l'Universidad de Burgos i el 2004 va anar a l'Albacete, en què s'hi va estar fins al 2006. Amb el Múrcia (2006/08) va guanyar dues lligues, dues supercopes, dues copes i una Top Teams Cup. Després va anar a Itàlia abans d'iniciar l'aventura polonesa.

Frase
Nom
CÀRREC
Frase
Nom
CÀRREC
M'agradaria jugar més endavant amb el CV Barcelona. Estic segura que s'en sortiran en l'elit
Amaranta Fernández
CENTRAL
He viscut problemes de diners en altres clubs. A Múrcia, a Itàlia i quan el Winterthur BCN es va retirar. Ja hi estic acostumada
Frase
Nom
CÀRREC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)