Hoquei sobre herba

Perden, i hauran de lluitar pel cinquè lloc

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola va ser derrotada per Alemanya (2-0) en l'europeu femení

La selecció espanyola femenina va ser derrotada per Alemanya (2-0), va dir adéu a les seves aspiracions de lluitar per les medalles en l'europeu i haurà de lluitar pel cinquè lloc. Dos penals en els últims minuts de partit van condemnar Espanya –amb set jugadores catalanes– a disputar el grup de classificació. Els seus rivals seran Bielorússia i Irlanda, que són els dos últims del grup A, i Escòcia, el quart del grup B i a qui la selecció espanyola ja va guanyar (2-1) i no hi tornarà a jugar. Per evitar el descens, Espanya haurà de ser cinquena o sisena. Demà, dijous, la selecció espanyola jugarà contra les irlandeses i dissabte s'enfrontarà a Bielorússia. Una victòria en aquest grup serà suficient per mantenir-se.

En els últims minuts

El seleccionador espanyol, Adrián Lock, va confiar en una sòlida defensa i un ràpid contraatac per plantar cara a les alemanyes, i ho va aconseguir durant força minuts. L'encert de la portera Maria López de Eguilaz també va ajudar a contenir l'atac de les alemanyes. Amb el 0-0 inicial es va arribar al descans, i aquest resultat també es va mantenir fins al minut 65 de partit. L'alemanya Eileen Hoffmann va convertir el penal assenyalat contra Espanya i va donar avantatge al seu equip. En l'última jugada del partit, Marie Mävers va transformar un altre penal i va deixar el 2-0 definitiu en el marcador. Espanya no guanyava Alemanya des del campionat europeu de l'any 1987, i continua sense fer-ho.

Els nois busquen la semifinal

La selecció masculina, amb quinze jugadors catalans, lluitarà per arribar a la semifinal contra Bèlgica, el conjunt amfitrió, i que ha guanyat els dos partits que ha disputat. Els homes de Salvador Indurain han de guanyar per dos gols el seu rival per assegurar-se un lloc entre els dos primers de grup. Bèlgica en fa prou amb un empat i Alemanya té un partit teòricament més accessible contra la República Txeca.