Més esport

DANI BALLART

CAMPIÓ OLÍMPIC I DEL MÓN DE WATERPOLO

“L'esport és un bé necessari”

Com s'ha d'ani­mar la gent a par­ti­ci­par en la cam­pa­nya?
Sim­ple­ment l'esport som tots i per tant ens afecta a tots. L'esport estarà molt tocat, tocat de mort, si no es tracta d'una manera dife­rent el tema en qüestió.
Un dels sec­tors més afec­tats és l'esport de base. Com afec­ta­ria en l'esport d'elit i en la for­mació dels joves?
El món de l'esport és pira­mi­dal. A dalt hi ha els espor­tis­tes d'elit, que arri­ben a aquest punt gràcies al fet que a sota hi ha una base enorme, sense la qual seria impos­si­ble fixar l'èxit futur de l'esport.
L'esport és una eina edu­ca­tiva i que aporta uns valors. Es podria dir que amb aquests greu­ges s'està limi­tant el desen­vo­lu­pa­ment ple dels joves?
Sens dubte les mesu­res que afec­tin l'esport de base afec­ta­ran també els valors per ser més bona per­sona i més salu­da­ble.
Com a entre­na­dor del CN Sant Andreu femení, com afec­ta­ria el club i a vostè per­so­nal­ment?
El club cada vegada té més difi­cul­tats per apos­tar per l'esport de base, perquè cada cop els esforços econòmics són més grans a causa de la pressió econòmica que hi ha per l'obli­gació de regu­la­rit­zar una sèrie de col·labo­ra­ci­ons com si fos­sin fei­nes de 40 hores set­ma­nals que fan que als clubs, òbvi­a­ment, els costi més man­te­nir-ho. Per això es neces­sita un règim dife­rent amb la gent que prac­tica esport, tenint en compte que l'esport és un bé neces­sari, ja que la tasca de fomen­tar hàbits salu­da­bles és després un estalvi per a l'Estat en des­pesa mèdica.
I en gene­ral, com afec­ta­ria el water­polo, un esport més mino­ri­tari?
Els clubs poden inver­tir menys diners per tota la càrrega fis­cal que suposa tenir una sèrie d'entre­na­dors i de pri­mers equips amb unes peti­tes remu­ne­ra­ci­ons. Això no vol dir que hagin de cobrar d'una manera que no es con­troli, sinó al con­trari, estem molt con­tents d'estar regu­la­rit­zats i ens agra­da­ria estar-ho més.
Un dels greu­ges parla dels volun­ta­ris. Fins a quin punt són essen­ci­als els volun­ta­ris en l'esport?
En l'esport de base hi ha molta gent que fa tas­ques de volun­ta­riat. Volem que les com­pen­sa­ci­ons que donen els clubs a les per­so­nes que con­tri­bu­ei­xen a crear esport de base esti­guin regu­la­rit­za­des. El pro­blema és que l'IRPF i la Segu­re­tat Social que s'aplica fa que els clubs hagin de pagar un 30 o 45% més. O que aquesta per­sona s'hagi de plan­te­jar assu­mir-ne el cost.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.