Rugbi

El Barça respira

Rugbi. Els blaugrana superen l'Hernani, mantenen la progressió i abandonen la zona de descens

El Barça va fer ahir a la Teixonera un pas de gegant per assolir la permanència. Els catalans van certificar la seva progressió en la lliga superant un rival directe, l'Hernani, i remuntant també l'average, fet que els permet abandonar la zona de promoció de permanència. Els nervis van passar factura al joc en els primers minuts, fet que va provocar errades en les passades i un cert descontrol en el joc. El Barça, de la mà de Bruno Granell i la posterior transformació de Noel Marx, va tenir l'encert d'avançar-se. L'Hernani, tot i la seva precària situació en la lliga, no es va enfonsar i va mantenir-se ferm almenys en la primera part (7-5). En l'inici de la segona part el Barça va patir en els primers minuts, però va defensar amb força i a banda d'un cop de càstig (7-8) va evitar mals majors. La gran reacció va començar a partir del minut 55, sobretot quan Felip Martínez va fer la marca que disparava l'equip en el marcador (17-8). Granell, amb una gran intercepció, va fer la tercera marca (24-8) i encara quedaven alguns minuts per fer la quarta i sumar un punt més de bonificació ofensiva. Però l'Hernani, com a mínim, va marxar de Barcelona amb un punt.
La propera (06-02-16)
El Salvador-Ordizia; Alcobendas-Cisneros; Santboiana-Gernika ; Getxo-VRAC; Pozuelo-FC Barcelona; Hernani-Bathco

BARÇA 24 CISNEROS 36 HERNANI 15 SANTBOIANA 18

CISNEROS: Blanco, Hayali, Hattori, Recuerda, Molina, Marín, Hogg, Del Valle, Calle, Gimeno, Sáinz-Trápaga, Giuditta, Alonso, Martínez i Soriano. També van jugar Espinos, Villanueva, Pastor, Cabrera, Rebecchini i Pradas. UE SANTBOIANA: Genabat, Nichols, Petreanu, Balsalobre, Chipman, Bougeard, Sanz, Tauli, Garcia, Vilar, Pichot, Casey, Castle, De Orbaneja i Millán. També van jugar López, Delgà, Sergi Izaguerri, Barbero, Muñoz i Francisquelo. MARCADOR: 0-3 (5') Casey. 5-3 (6') Marín. 7-3 (7') De Orbaneja. 12-3 (29') De Orbaneja. 17-3 (31') Hogg. 19-3 (32') Hogg. 19-8 (47') Casey. 19-10 (48') Casey. 24-10 (50') Marín. 26-10 (51') De Orbaneja. 26-13 (52') Casey. 26-18 (55') Balsalobre. 29-18 (64') Rebecchini. 34-18 (73') Cabrera. 36-18 (74') Rebecchini ÀRBITRE: Atorrasagasti .COMENTARI: La Santboiana va cedir el tercer lloc de la lliga al Cisneros en un partit en què els locals van jugar com els àngels en els segons quaranta minuts i van aconseguir a més el punt de bonificació ofensiva. El joc de sortida de melé dels de casa va ser un malson per als de Sant Boi, que havien resistit força bé l'envestida dels locals en els primers minuts. De fet, Casey que aquesta vegada va jugar de centre, va avançar l'equip amb un cop de càstig, però el joc del col·lectiu es va anar diluint mentre que els locals van anar mantenint el seu nivell de joc i fins i tot el van millorar amb els canvis en el terreny de joc. FC BARCELONA: Miñino, Vilaseca, Pereyra, Murciano, Etxebarria, Filippi, Comissaris, Gurriere, Cambiaso, Marx, Martínez, Granell, Barbarit, J.P. Garcia i Irirrazaval. També van jugar Domingo, Shengelia, Monge, Moreno, Beteta, M.B. Garcia, Pino i Dolsà. HERNANI: Insausti, Noriega, Garmendia, Aranburu, Iradi, Gutiérrez, Otxotorena, Pérez, Collado, Garmendia, Leonet, Puertas, Pérez, Esnal i Elosegi. També van jugar Zumalabe, Meaza, Arocena, Fuentes, Mujika i Uzkudun. MARCADOR: 5-0 (23') Granell. 7-0 (23') Marx. 7-5 (35') Garmendia. 7-8 (51') Garmendia. 10-8 (55') Marx. 15-8 (72') Felipe Martínez. 17-8 (72') Marx. 22-8 (76') Granell. 24-8 (76') Granell. 24-13 (80') Meaza. 24-15 (80') Garmendia. ÀRBITRE: Alfonso Mirat.