Rugbi

El rècord mundial del Camp Nou està garantit

Rugbi. Les entrades de la final del Top 14 del 24 de juny ja estan exhaurides. Es trencaran tots els registres en un partit de clubs, amb 98.000 espectadors

Les entrades de la final del Top 14, la lliga nacional francesa de rugbi, que es jugarà el divendres 24 de juny en el bateig de foc del Camp Nou com a escenari d'un partit d'aquest esport, ja estan exhaurides. L'assistència al partit suposarà un nou rècord mundial de públic en un duel de clubs, i el santuari blaugrana passarà a formar part de l'imaginari d'aquest esport amb 98.000 espectadors, amb la presència garantida de més de 80.000 seguidors francesos. El rècord anterior entre clubs el tenia el partit de la lliga anglesa Saracens-Harlequins, que el 28 de març del 2015 va aplegar a Wembley 84.068 espectadors. El rècord absolut correspon al duel que van disputar Austràlia i Nova Zelanda el 15 de juliol del 2000 a l'estadi de Sidney: 109.874 seguidors.

Les taquilles ja estan tancades, tot i que hi ha una reserva de 10.000 entrades per als equips que arribin a la final. S'ha aplicat una política de preus accessible. Així, més del 55% de les entrades es van posar a la venda per menys de 40 euros. Els preus van anar des dels 10 euros de les zones altes del gol nord i el gol sud fins als 135 de la tribuna principal. Tot i amb això, els interessats que vulguin entrar a formar part d'una llista d'espera per intentar aprofitar les possibles devolucions es podran inscriure al lloc web www.lnr.fr. El primer partit de rugbi al Camp Nou tindrà com a colofó un xou del músic francès Bob Sinclar.

El Top 14 el lidera el Clermont amb 66 punts, seguit del Toló amb 61 punts i el Montpeller i el Racing 92 amb 60 punts. Els dos primers accediran a les semifinals. El tercer s'enfrontarà amb el sisè i el quart, al cinquè.

Dues grans cites amb la USAP al Lluís Companys

Barcelona ja va ser l'escenari de grans partits internacionals de rugbi quan la USAP de Perpinyà, equip nord-català que no milita ara mateix en la màxima categoria, va jugar a l'estadi Lluís Companys –la imatge correspon a la graderia– un partit contra el Tolosa el 15 de setembre del 2012, amb una exhibició en la cinquena jornada del Top 14 (34-20) que va aplegar 23.000 espectadors, amb aficionats procedents de tot el Rosselló. El partit es va emmarcar en la festa del rugbi català. També va jugar el 9 d'abril del 2011 al Lluís Companys un partit contra el Toló corresponent a la copa d'Europa, amb victòria per 29-25 i la classificació brillant per a les semifinals, Malauradament, l'equip va perdre el partit posterior contra el Northampton per 23-7.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)