Rugbi

L'INEFC recupera el regnat de l'elit femenina

Rugbi. L'equip universitari va superar el Majadahonda per 34-14 en la final de la lliga de divisió d'honor femenina i suma el seu quart títol

L'INEFC de Barcelona va derrotar ahir el CR Majadahonda en la final de la lliga femenina de divisió d'honor de rugbi per 34-14 i recupera el regnat de l'elit femenina tres anys després. El conjunt català va guanyar les tres primeres edicions de la divisió d'honor (2010-2013) però els últims títols havien estat per al Pozuelo (2013/14) i per al CRAT gallec (2014/15). L'equip universitari va sumar el seu onzè títol estatal: quatre lligues, cinc copes i dos títols de campió d'Espanya. El tercer lloc va ser per al XV Sanse Scrum, que va derrotar per 26-10 el CR Olímpico de Pozuelo.

Tots dos equips van ser els millors en la lliga regular i ahir es van jugar el títol en un camp neutral. L'equip de Josep Ricard Cayuelas va sortir concentrat i va encarrilar el partit en un primer temps perfecte en defensa en què va assecar les madrilenyes (17-0). Ni les expulsions en contra de Zimmat i Losada van descentrar l'INEFC, que va seguir ben centrat en el seu full de ruta defensiu i també va fer mal en atac. Els primers 40 minuts es van jugar pràcticament al camp rival. La segona part va ser més oberta. L'empenta del Majadahonda li va permetre va anotar dos assajos –Isis Velasco– i va entrar més en el partit. Però l'INEFC no es va deixar intimidar i va contrarestar la reacció amb tres assajos que li van servir per alçar la copa. Els assajos de l'INEFC els van fer Mette Zimmat (3), Carlota Meliz, Pedrona Serra i Mercè Viñals. Laura Esbrí va anotar una transformació.