Rugbi

Rugbi

Lliga francesa

Toló i Racing, dos gegants al Camp Nou

Rugbi. La final del Top 14 de divendres a Barcelona reunirà els dos equips que apleguen les principals figures mundials

La final del Top 14 francès de divendres vinent al Camp Nou enfrontarà dos monstres del rugbi europeu, el Racing 92 de París i el Toló occità. Divendres l'equip de la capital de França va vèncer per la mínima el Clermont (33-34) en un matx que es va resoldre en la pròrroga amb un cop de càstig de la llegenda dels All Blacks Dan Carter.

El Toló, per la seva banda, va desfer-se amb més autoritat dissabte del Montpeller (27-18). Els campions del 2014, amb el nord-català Guilhem Guirado com a capità, van fer valer l'encert als peus del talentós tanca gal·lès Leigh Halfpenny (17 punts) i de la força del neozelandès Ma'a Nonu i del fijià Josua Tuisova per desequilibrar el seu rival. El Toló és, de fet, una vertadera selecció mundial de rugbi, en què destaquen figures com ara Habana (Sud-àfrica), Fernández Lobbe (Argentina), Armitage (Anglaterra) i Mermoz (França). L'equip va encadenar tres títols de campió d'Europa el 2012, 2013 i 2014 i ha estat quatre vegades campió de França.

El Racing, que va guanyar el seu últim títol el 1990, va ser el club que va guanyar la primera lliga oficial, el 1892. Per al partit de divendres ja no queden entrades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)