Rugbi

Rugbi

Final del Top 14

El Camp Nou s'engalana per rebre el millor rugbi del món

Top 14. El Racing 92 i el Toló, dues potències mundials, se citen avui a l'estadi del Barça (20.45 h, Esport3) en la final de la lliga francesa, considerada la més competitiva del planeta

Avui al Camp Nou no es parlarà ni de les filigranes de Neymar, ni dels gols de Luis Suárez, ni de la màgia d'Iniesta ni de l'habilitat de Messi. Les 98.000 localitats de l'estadi blaugrana les ompliran avui aficionats al rugbi. El Racing 92 i el Toló, dos dels millors equips del món, jugaran la final del Top 14, la lliga francesa. Un dels espectacles amb més audiència del món aterra en una terra poc abonada a omplir els camps de la Santboiana, del Barça, del Sant Cugat o dels altres clubs del país. Totes les entrades ja estan venudes i demà se superarà el rècord mundial d'assistència en un partit de rugbi entre dos clubs. El fins ara registrat en 85.000 aficionats quedarà en no res després del duel d'avui. Una efemèride històrica que tindrà lloc a casa nostra perquè els estadis amb gran aforament a França estan tots ocupats amb motiu de l'Eurocopa de futbol. El Camp Nou va passar a ser la millor opció per a la Lliga Nacional de Rugbi francesa (LNR) per la proximitat territorial i per les històriques relacions entre el rugbi francès i català. A més, el Barça va posar totes les facilitats possibles perquè el seu santuari fos la seu de l'esdeveniment. “El Barça sempre aposta per la seva condició de club poliesportiu. Gràcies al futbol ens fem un nom al món, però mai hem d'oblidar aquest signe d'identitat. Estem entusiasmats de poder rebre aquesta final a casa”, comentava el portaveu del club blaugrana, Josep Vives, en la primera jornada de rugbi i mitjans de comunicació que es va fer dimecres a la Casa Gràcia de Barcelona. Serà el primer partit de rugbi a les instal·lacions del Camp Nou, un escenari ideal perquè la final del Top 14 trenqui les fronteres del territori francès per primera vegada en una història que va començar fa més de cent anys.

Els millors del món

El Racing 92 i el Toló són considerats dos dels millors conjunts del planeta. Els primers, liderats per l'obertura all black Dan Carter, que va deixar la selecció després del mundial, es van plantar a la final després d'un duel duríssim contra el Clermont en què van necessitar una pròrroga per superar l'eliminatòria. Una transformació del mateix Carter va decidir el duel i va segellar el bitllet per a la final de l'equip dirigit per Pierre Berbizier.

El Toló, per la seva banda, és l'equip format a cop de talonari que ha guanyat tres de les darreres quatre copes d'Europa de clubs. El conjunt que dirigeix Bernard Laporte va superar el Montpeller amb relativa comoditat en un duel en què va destacar el també all black i estrella del Toló, Ma'a Nonu.

Amb aquesta carta de presentació, Barcelona ja els espera al Camp Nou.

OBRIR FRONTERES

És la primera vegada que la final del Top 14 es disputa fora del territori francès
Avui al Camp Nou hi haurà 98.000 aficionats. L'anterior entrada és de 85.000

El procés català, present en el Top 14

No han volgut faltar a la cita l'Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultura i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. Les tres organitzacions independentistes aniran de bracet avui per explicar la situació del país als més de 100.000 aficionats que ompliran la ciutat de Barcelona amb els colors dels seus clubs. Es repartiran més de 40.000 postals informatives per fer entendre el moment polític que viu el país. En aquestes postals, que també tindrà motius referents al duel entre el Racing 92 i el Toló, s'explicarà que Catalunya esdevindrà un nou país ben aviat. També es recordarà la bona salut del rugbi català. A Catalunya hi ha 40 clubs i més 6.000 llicències, i s'està fent un excel·lent treball de formació, captació de nous joves i de propagació d'aquest esport. Demà, a més, la selecció catalana s'enfrontarà amb Portugal, un conjunt que participa en el torneig del VI Nacions B, a la Foixarda (19.30 h). En aquests tríptics també es recordarà en les postals informatives que Catalunya va ser fundadora de la Federació Internacional el 1934. El procés català serà ben present en el Top 14.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)