Rugbi

Victòria de prestigi

Catalunya va derrotar Portugal en un partit molt disputat i intens, i que va tenir diverses alternances en el marcador

Jaume Genabat va fer dos assajos en els darrers minuts per capgirar un resultat de 13-22

La selecció catalana va aconseguir una victòria de prestigi contra Portugal, la selecció número 24 del món, en el primer enfrontament entre els dos conjunts. La selecció portuguesa no era el primer equip, però Catalunya tampoc va poder disposar de dos dels seus millors homes, Joan Losada i Pol Pla, que havien estat convocats però en classificar-se Espanya per als Jocs Olímpics no hi van ser. El partit es va iniciar amb un assaig català aconseguit per Javier Orbaneja però els portuguesos van capgirar el resultat (5-10) mostrant-se molt encertats en atac. El XV de la Ginesta va saber reaccionar i després que Alberto Millán va anotar un cop de càstig, Felipe Martínez va fer un assaig amb el temps complert de la primera meitat i Catalunya va anar al descans amb avantatge (13-10). En la segona meitat Portugal va continuar amb el seu joc a la mà, renunciant a xutar a pals els cops de càstig favorables. Va aconseguir dos assajos més, va transformar el segon i es va situar amb un 13-22 a favor en el minut 65. Semblava que els portuguesos tenien la victòria a l'abast, però els catalans van treure l'orgull i van tornar a remuntar. Jaume Genabat, que va sortir en la segona meitat, va anotar un assaig, Felipe Martínez el va transformar i Catalunya es va apropar en el marcador (20-22). A nou minuts del final novament Jaume Genabat va resoldre una jugada prop de la línia de marca, va aconseguir el seu segon assaig i va situar Catalunya al davant. Els catalans van resistir els atacs portuguesos en els darrers minuts i es van acabar emportant la victòria.

CATALUNYA25
PORTUGAL22

CATALUNYA: Balsalobre, Miniño, Shengelia, Palomo, Bougeard, Filippi, Sanz, Tauli, Millán, Puig, Jorba, Granell, González, Orbaneja i Martínez –equip inicial–; Petit, Vilaseca, Genabat, Etxeberria, Van de Ven, Cambiasi, Mayol i Ponisio. PORTUGAL: Medeiros, Rocha, Diniz, Grikh, Picao, Cerquinho, Macedo, Vieira, Francisco Appleton, Cabral, Conceiçao, Noronha, Pinto, Silva i Tomas Appleton –equip inicial–; Bruno, Almeida, Foro, Vilaça, Toorn, Rosa, Granate i Branco. MARCADOR: 5-0 (4') Orbaneja, 5-5 (9') Tomas Appleton. 5-10 (16') Medeiros. 8-10 (23') Millán. 13-10 (40+2) Martínez (descans). 13-15 (55') Tomas Appleton. 13-20 (64') Branco. 13-22 (65') Silva. 18-22 (68') Genabat. 20-22 (69') Martínez. 25-22 (71') Genabat. ÀRBITRE: Marc Riera. PÚBLIC: Unes 2.000 persones al camp de la Foixarda. INCIDÈNCIES: Es va guardar un minut de silenci per la mort d'Antonio Godoy, pare del seleccionador català de categories inferiors Diego Godoy.

‘L'Équipe' ret homenatge a Catalunya i es passa al català per un dia

El prestigiós rotatiu L'Équipe va titular l'edició d'ahir en català, un fet excepcional: “Campions de França.” D'aquesta manera va informar els lectors del magnífic triomf del Racing 92 en la final del Top 14 contra el
Toló (21-29) disputada
al Camp Nou amb una afluència rècord de 99.124 espectadors, nou registre mundial en un partit de clubs. El diari, fundat el 1946, té un tiratge superior als 250.000 exemplars –el més gran de l'Estat francès– i probablement el de més notorietat entre els diaris esportius europeus, amb una vocació poliesportiva accentuada tot i tenir-hi, lògicament, preponderància el futbol.

Per primer cop, la final de la lliga es va jugar fora de l'Estat francès. La causa va ser que els estadis més importants estaven ocupats amb motiu de la disputa de l'Eurocopa. L'exili, però, va potenciar encara més la gran cita anual d'un dels campionats de lliga més prestigiosos del món. A la gespa del Camp Nou es van veure primeres figures mundials d'aquest esport, que van oferir un gran espectacle físic, tècnic i tàctic. En planes interiors, el rotatiu fa referència als milers de seguidors que van visitar la capital de Catalunya encapçalant un gran tema amb el títol “Invasió francesa a Barcelona”. El subtítol deia: “De la Rambla a la platja de la Barceloneta, la capital catalana ahir tenia l'aspecte d'enclavament tricolor on els aficionats del Toló, un munt, i del Racing, uns quants, es barrejaven amb gent arribada de tot França.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)