Rugbi

Fiji, on el rugbi és una religió

Rugbi de set. El menut arxipèlag guanya l'or i obté la seva primera medalla olímpica

Fiji, un arxipèlag situat a l'oceà Índic que no arriba als 900.000 habitants, va obtenir ahir l'èxit més gran de la història del seu esport en imposar-se en la final de rugbi de set a la Gran Bretanya, equip que s'unia per primer cop en 108 anys, per 43-7. El menut país oceànic no havia aconseguit guanyar mai cap medalla olímpica i ha sabut aprofitar l'aparició d'aquest esport, una modalitat reduïda del rugbi traidicional, per fer-se un nom en la història dels Jocs.

La final va ser una exhibició absoluta del millor equip del món, vencedor de les World Series, que es va donar el plaer de passar per sobre dels inventors del rugbi. Els campions van fer set marques amb set jugadors diferents amb un atac coral, ràpid, imaginatiu i versàtil que va enlluernar els seguidors.

La tempesta sobre l'estadi de Deodora es va desfermar just en el minut u en una gran jugada a la mà que va culminar Osea Klinisau, que va resistir l'últim placatge britànic. A la festa, s'hi van afegir Jerry Tuwai, Jasa Varemalua, Leone Nakarawa i Vatemo Ravouvou.

En el partit pel bronze Sud-àfrica, que era candidata a la medalla d'or, va derrotar la revelació del torneig, el Japó, per 54-14.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)