Natació

Rebuda a una campiona olímpica

L'orgull de Badalona

Mireia Belmonte ofereix les seves dues medalles de Rio a l'Ajuntament de Badalona i és ovacionada per un miler de seguidors

L'alcaldessa, Dolors Sabater, li va lliurar una rèplica de la Venus de Badalona

Prop de 1.000 persones van ovacionar ahir a la tarda la nedadora Mireia Belmonte a la plaça de la Vila de Badalona, localitat on va néixer la medallista olímpica. L'Ajuntament va homenatjar l'esportista, que va oferir l'or en els 200 metres papallona i el bronze en 400 metres estils guanyats a Rio de Janeiro a la seva ciutat.

Des del balcó del consistori, la filla predilecta de la ciutat va agrair als veïns de Badalona que l'acompanyin i l'animin en els seus èxits esportius. “Estic molt agraïda a la meva ciutat per l'acompanyament en tota la meva carrera esportiva”, va dir al públic, que va corejar el seu nom.

Abans de dirigir-se als veïns i aficionats que l'esperaven a la plaça, la nedadora va afirmar que es prepara per afrontar “nous reptes” amb vista al 2017: “Ara he de descansar i gaudir de les medalles, i després pensar en l'any que ve, quan tindré nous desafiaments”, va assegurar.

Durant la recepció oficial a l'Ajuntament, l'alcaldessa, Dolors Sabater, va manifestar que la medallista “és una ambaixadora de Badalona de qui la ciutat se sent orgullosa”. “Com a ciutat, tenim feina a fer per donar suport a l'esport de base, hem de millorar instal·lacions, i èxits com els de la Mireia ens impulsen a seguir endavant en aquest sentit”, hi va afegir Sabater.

Belmonte, que va rebre de mans de l'alcaldessa una rèplica de la Venus de Badalona, va dir que porta la seva ciutat “en el cor i en presumeix” en els campionats. La nedadora ja va ser victorejada per una multitud a la plaça de l'Ajuntament després d'obtenir dues medalles de plata en els Jocs Olímpics de Londres, el 2012.

Des d'aquell any, la piscina municipal porta el nom de la nedadora. A més, Badalona va declarar filla predilecta l'esportista el 2015.

Dimarts un centenar de veïns de Badalona es van desplaçar en autobusos noliejats per l'Ajuntament fins a l'aeroport del Prat per rebre Belmonte i una altra badalonina, Anna Cruz, que va obtenir la medalla de plata en el torneig de bàsquet.

Sense reconeixement als jugadors de la Penya

Dos dels medallistes de bronze de l'equip de bàsquet espanyol masculí a Rio –Ricky Rubio i Rudy Fernández– són dos dels millors jugadors que ha format el planter del gran club de la ciutat, el Joventut de Badalona. Tot i que circumstancialment van néixer tots dos fora de la ciutat, la seva trajectòria esportiva no s'entendria sense el seu pas per la Penya. Rubio (1990, el Masnou) va fitxar com a cadet pel Joventut quan tenia 12 anys. Amb el club de Badalona va guanyar tres vegades la lliga catalana, una copa del Rei (2008), una FIBA EuroCup (2008) i una copa ULEB (2008). Rudy Fernández, per la seva banda, també va jugar en les categories inferiors del Joventut i va ser company de Rubio la temporada dels títols de la copa i la ULEB (2008). El president del Joventut, Jordi Villacampa, va criticar dimarts a través de Twitter la política esportiva de l'Ajuntament i va declinar la invitació per anar a rebre Belmonte i Cruz a l'aeroport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)