Dakar

motociclisme

solidaritat

El cuiner Nandu Jubany, a punt per córrer el Dakar

Motor. A través de KTM i amb l'ajuda de Nani Roma i Jordi Viladoms, Jubany complirà un somni personal. L'objectiu és difondre el Projecte Ari

El reconegut cuiner Nandu Jubany ho té tot a punt per fer front al repte de córrer el Dakar 2017, i així ho va explicar en la presentació de l'equip que l'acompanyarà a l'Amèrica del Sud i que es va fer ahir al restaurant Can Jubany de Calldetenes. Aficionat a les motos des de ben jove, participar en el raid més famós del món era un dels somnis personals de l'osonenc, una fita que assolirà aquest gener: “Feia anys que ho volia fer, però en Nani m'explicava les dificultats i ho deixava córrer. Enguany, en Nani ha vist que anava de veres i ha decidit ajudar-me”, va explicar Jubany enmig d'un clima distès. I és que, tot i estar vinculat a l'enduro des de sempre, l'experiència en raids de primer nivell és poca, i per això Jubany s'ha envoltat d'un bon equip durant els darrers set mesos de preparació. D'una banda compta amb l'assessorament del seu gran amic Nani Roma, guanyador del Dakar en moto i cotxe, així com els consells en navegació i pilotatge de Jordi Viladoms. El suport mecànic de la KTM que pilotarà anirà a càrrec de Santi Tona.

A banda d'estrenar-se en el Dakar, Jubany ha assumit el repte de cuinar per a tot l'equip KTM al llarg de la prova, i en aquest vessant serà clau la feina del cuiner Carles Polo, un dels pilars de Jubany Events, i de Xavi Padrós.

La benzina més solidària

La participació de Nandu Jubany al Dakar també tindrà un potent vessant solidari, ja que ha de servir per donar a conèixer el Projecte Ari, creat per la jove Ariana Benedé, que va morir víctima de leucèmia el setembre passat. La mare d'Ari, present en l'acte, va agrair la difusió que s'aconseguirà amb la cursa, i que ajudarà a assolir els recursos econòmics per millorar l'assistència dels afectats de leucèmia i portar a l'Estat un tractament existent als Estats Units anomenat CART, que permet fer front a la leucèmia limfoblàstica aguda i aconseguir una resposta positiva en el 85% dels casos. A falta de 131.000 euros per assolir l'objectiu, aquest febrer ja es podrà aplicar a deu pacients la patent desenvolupada a l'Estat per tal de validar que funciona.

ELS PROTAGONISTES

Sempre he volgut córrer el Dakar, però m'ho treien del cap. Ajudar el Projecte Ari ha estat decisiu
Nandu Jubany
cuiner i pilot de motos
Quan en Nandu torni del Dakar brindarem perquè ha anat bé i perquè tenim tractament
Àngela Jover
mare d'Ari benedé i membre del projecte Ari
Estic content. Un amic correrà una prova que conec bé i, a més, amb un objectiu solidari
Nani Roma
CAmpió del dakar en motos i cotxes i pilot de toyota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)