Motociclisme

“La lliscada m’ha activat”

Marc Márquez Pilot d’Honda HRC

“Estava convençut que podria guanyar.” Marc Márquez desbordava confiança després de la segona victòria seguida del curs, que l’ha enlairat fins al lideratge de la general. Un triomf dominant. “He estat llest, he tibat quan ha fet falta, he sabut controlar”, va assegurar només baixar de la moto.

Ja ho pot ben dir, perquè camí del triomf va haver de superar un bon ensurt al revolt més ràpid del traçat, amb una lliscada que ell mateix, tot murri, va definir d’“estil Márquez”. “He vist la graveta però ja era massa tard. He tallat gas, però m’ho he empassat tot! Allò m’ha ajudat a activar-me”, va revelar. De fet, el seu marge es va estirar de mig segon a més de dos després de l’ensurt, abans de la caiguda múltiple rere seu.

Aquest incident va eliminar el seu company Dani Pedrosa, a més de les dues Ducati oficials. Segons el parer del cerverí, el de Castellar era el pilot més ràpid ahir i no pas ell. Amb tot, el quatre cops campió del món de MotoGP era ben conscient del seu potencial. “Sabia que tenia prou ritme per obrir forat si aconseguia posar-me primer, perquè en aquest traçat és difícil que t’empaitin”, va explicar. Dit i fet, Márquez es va col·locar cinquè en la sortida i va superar Cruthlow i Zarco en les dues primeres voltes. En la tercera es va desempallegar de Pedrosa amb un atac instintiu al revolt d’Àlex Crivillé –l’escenari de la lliscada posterior–. Finalment, en la vuitena volta va superar Lorenzo en l’últim revolt i es va escapar.

No hagués pogut superar Pedrosa. De vegades necessites tenir sort i avui [ahir] ha estat un d’aquests dies
Johann Zarco
No estic content d’haver escollit el pneumàtic dur al darrere, però sí pel resultat. Hem tingut sort
Andrea Iannone
S’ha vist un Jorge com el dels dies de 250 cc, molt valent i determinat, però encara ens falten tres dècimes
Jorge Lorenzo
Si surts de la traçada i hi vols tornar, primer has de mirar. No volia una sanció, sinó que s’aclarís això
Dani Pedrosa
Hem provat de tot. Crec que el problema és l’electrònica. Venia motivat d’Austin, però el setè lloc era el màxim
Maverick Viñales
Llàstima. Em sentia fort, tenia prou ritme per lluitar pel podi, però no tenia bones sensacions amb la roda davantera
Àlex Rins
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)