Dakar

El Dakar a l’Aràbia Saudita ja camina

Motor. Presenten el recorregut de la prova, que tindrà 12 etapes entre el 5 i el 17 de gener de 2020

El Dakar ha presentat a Riad un esbós del recorregut del 2020, una edició històrica perquè per primera vegada es disputarà en el continent asiàtic. La prova es trasllada de l’Amèrica del Sud a l’Aràbia Saudita i tindrà lloc entre el 5 i el 17 de gener. Entre els pilots assistents a l’acte hi havia els catalans Nani Roma, vencedor del Dakar en cotxes i motos, i Laia Sanz, setzena classificada en motos de l’última edició.

La caravana sortirà el 5 de gener de Jeddah, ciutat situada al Mar Roig, a només 90 km de la ciutat santa de la Meca, i passarà per les regions de Makkah, Al Madinah, Tabuk, Ha’il, Al Qaçim i Ar Riyad, on es farà una jornada de descans a Riad, la capital del país. La prova es reprendrà per passar per les regions d’Ash Sharquiyah i Asir i finalitzarà el 17 de gener a Al Qiddiya, una ciutat que es va començar a construir el 2018.

L’extensió del país no farà necessària la disputa d’etapes en bucle com l’any passat, en què el recorregut es va concentrar només a Xile. La sorra i la navegació estan garantides a la zona sud del país, un desert de vasta extensió que ocupa una quarta part del país. La prova també s’elevarà fins als 2.500 m en el seu pas per la zona muntanyosa propera a la frontera amb Jordània. En definitiva, un Dakar amb tota mena de característiques que satisfarà el nivell d’exigències que se li pressuposa.

Laia Sanz s’ha mostrat satisfeta amb el nou emplaçament del ral·li: “Una bona part del Dakar és descobrir nous llocs. La cursa pot fer un canvi als orígens.” El director de la prova, David Castera, ha remarcat que l’Aràbia Saudita ofereix moltes opcions de recorregut: “En el páis més extens de la regió, les possibilitats de traçar un recorregut exigent, equilibrat i variat són pràcticament infinites. Ni hi ha dubte que el repte esportiu que estem construint per a la 42a edició estarà a l’alçada d’aquesta llibertat de creació que ens brinda aquest territori gegantesc que reuneix deserts, muntanyes, canyons, valls i, fins i tot, zones de costa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)