Trial

Toni Bou aspira al 26è títol mundial, 13è a l’aire lliure

Motor. El pilot de Montesa serà campió del món diumenge, en la penúltima prova, a França si acaba classificat davant d’Adam Raga

Toni Bou pot aconseguir demà, diumenge, el seu tretzè títol del mundial de trial a l’aire lliure. El pilot de Montesa, vencedor de les cinc primeres proves del calendari, serà campió si acaba el Gran Premi de França davant d’Adam Raga (TRRS), a qui treu 22 punts en la classificació general. La competició tindrà lloc a la localitat alpina d’Auron, a 1.600 m d’altitud. “Estem fent un campionat molt bo i confiem que continuï així també aquest cap de setmana, a França. Intentarem trobar-nos bé amb la moto a Auron, on l’altitud pot influir força”, valora Bou. “El primer que volem és fer una bona cursa i que no passi res d’estrany per poder marxar tranquils de vacances”, hi afegeix el pilot de Piera.

Bou ha aconseguit tots els seus títols mundials de manera consecutiva. Aquest seria el 26è del seu palmarès si també es compten els tretze que ha aconseguit en la modalitat en pista coberta (denominada ara X-Trial). Les seves xifres l’han dut a batre pràcticament tot els rècords. És el pilot amb més títols i victòries de la història en els dos campionats. Només li queda batre el rècord de podis de Doug Lampkin en els dos mundials. El britànic en va aconseguir 170 a l’aire lliure i 80 en pista coberta. El català en té 155 i 75, respectivament, i sembla que només és qüestió de temps que superi Lampkin.

Any per emmarcar

Toni Bou està completant una temporada estratosfèrica. A més d’haver guanyat totes les proves, també ha aconseguit acabar-ne una sense cap penalització per segon cop en la seva carrera. Va ser el juny passat en la segona jornada del Gran Premi del Japó. Anteriorment només ho havia aconseguit en el Gran Premi de Portugal 2010.

En cas que no aconseguís el títol, el desenllaç del mundial es traslladaria a l’última prova de la temporada, que es disputarà a la Nucia (Marina Baixa) el 29 de setembre.

TONI BOU

Podem guanyar el títol, però el primer que volem és fer una bona cursa i que no passi res d’estrany per poder marxar tranquils de vacances
Estem fent un campionat molt bo i confiem que continuï així també aquest cap de setmana, a França. Intentarem trobar-nos bé amb la moto a Auron
1r Toni Bou (Montesa) 120
2n Adam Raga (TRRS) 98
3r Jeroni Fajardo (Gas Gas) 82
4t Takahisa Fujinami (Montesa) 77
5è James Dabill (Beta) 60
6è Jaime Busto (Vertigo) 60
7è Jorge Casales (Vertigo) 55
8è Franz Kadlec (TRSS) 47
9è Benoit Bincaz (Beta) 46
10è Miquel Gelabert (Sherco) 41
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)