Fórmula 1

Ferrari ocupa la primera línia de la graella a Spa

Fórmula 1. Leclerc avantatja Vettel de set dècimes en l’entrenament qualificatiu del GP de Bèlgica, mentre que Hamilton es refà d’un accident en els lliures i es col·loca tercer

Charles Leclerc ha aconseguit la posició preferent en el GP de Bèlgica de F-1, la tretzena prova del curs i la primera després de l’aturada a l’agost. El pilot monegasc ha avantatjat de set dècimes l’altre Ferrari, de Sebastian Vettel, mentre que el líder del mundial Lewis Hamilton (Mercedes) ha estat tercer, seguit pel seu company Valtteri Bottas i per Max Verstappen, amb el primer Red Bull-Honda.

Ha estat la tercera pole del curs de Leclerc i la quarta de Ferrari, i tot just el segon cop en tretze proves que els dos bòlids vermells ocupen la primera línia de la graella. L’anterior havia estat a Bahrain, la segona cita de la temporada, fa cinc mesos. També ha estat el sisè cop seguit que Leclerc ha estat el millor Ferrari en l’entrenament qualificatiu. Des que va fer la pole al Quebec, Vettel encara no ha tornat a superar el seu company. A Spa l’ha entorpit el fet de tenir trànsit en la seva volta bona, ja que rodava rere Verstappen, Leclerc i Hamilton.

De fet, al líder del mundial li han faltat tot just quinze mil·lèsimes per desbancar el pilot alemany i ficar-se en la primera línia. La seva prestació ha estat de mèrit, ja que en l’entrenament lliure del matí Hamilton ha encastat el W10 contra les barreres en el revolt de Fagnes, quan faltaven dues hores i mitja per a la Q1. L’equip ha pogut refer el cotxe a temps, en part per una aturada durant la Q1, arran de la trencadissa del motor –Mercedes– del Williams de Robert Kubica, que els ha donat deu minuts extres.

Per la seva banda, Verstappen encapçalarà la tercera línia, però a 1.1 de Leclerc, seguit pels Renault de Daniel Ricciardo i Nico Hülkenberg.

Així, doncs, els Ferrari són els grans favorits en el GP de Bèlgica, per bé que diumenge s’espera que les temperatures baixin dotze graus, la qual cosa podria ajudar els Mercedes i els Red Bull, que tenen un ritme de cursa prou competitiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)