Dakar

Les victòries més amargues de Sainz-Cruz i Kevin Benavides

Motor. La mort del portuguès Paulo Gonçalves, la primera del Dakar en cinc anys, enfonsa la cursa en el dol

Carlos Sainz-Lucas Cruz (Mini) i Kevin Benavides (Honda) recordaran sempre la victòria d’avui 12 de gener perquè aquest és el dia que ha mort un dels pilots més experts, més ràpids i més populars del Dakar, el portuguès Paulo Gonçalves, justament excompany de Barreda a Honda, tot i que ara pilotava per Hero, un fabricant de l’Índia.

El pilot portuguès d’Hero ha caigut en el quilòmetre 276 de l’especial, a les 10 tocades del matí (hora local). Els serveis mèdics l’han atès en pocs minuts, però l’han trobat inconscient i no l’han pogut reanimar.

Paulo Gonçalves, també conegut com a Speedy, hauria fet 41 anys el 5 de febrer i el seu millor resultat va ser un segon lloc amb Honda el 2015, rere Marc Coma. Aquest era el seu 12è Dakar i era dels pocs que pilots d’aquesta edició que abans havia competit a l’Àfrica i a l’Amèrica del Sud. Feia cinc anys que no moria cap pilot en el Dakar; l’últim havia estat el privat polonès Michal Hernik, mort per deshidratació el 2015, a Xile. En total, són 30 els participants directes morts en les 42 edicions del Dakar, 21 dels quals pilots de motos (incloent-hi els últims 12).

Victòries de Benavides i Sainz

La setena etapa, entre Riad i Wadi al-Dawasir, l’ha guanyat finaliment l’argentí Kevin Benavides, quan els organitzadors li han bonificat el temps perdut per atendre Gonçalves, com també ha fet Toby Price. El castellonenc Joan Barreda (Honda), inicialment guanyador, ha estat resituat en segon lloc. El seu company Ricky Brabec ha estat cinquè, a 4:52, i continua sent el líder de la general amb més de 24 minuts d’avantatge sobre Pablo Quintanilla i 27 sobre Cornejo. Jaume Betriu (KTM) ha estat el millor català, en 17è lloc, a 17:26 deBenavides i just a davant de Joan Pedrero (KTM), que ha cedit 17:46. Laia Sanz (Gas Gas) ha entrat 20a a 21:27. En la general Betriu és 15è, Pedrero 17è i Sanz 18a, separats de només 26 minuts en la pugna per ser el millor català.

En cotxes, Carlos Sainz i Lucas Cruz (Mini) han sumat la tercera victòria en set etapes i, així, refermen el primer lloc de la general. Nasser al-Attiyah (Toyota) ha estat segon i també és segon en la general, a 10 minuts del pilot del RACC. Stéphane Peterhansel (Mini) ha cedit 41 segons a Al-Attiyah i 2:53 a Sainz i en la general és a 19 minuts del líder. Fernando Alonso-Marc Coma (Toyota) han cedit únicament 7:49 a Sainz i han acabat sisens, just a davant de De Villiers-Haro, companys seus a Toyota. Nani Roma-Dani Oliveras (Borgward) han entrat onzens i s’han situat per primera vegada com els millors de l’etapa que no piloten ni un Mini ni un Toyota, els dos grans constructors de la cursa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)