Dakar

Sainz i Cruz guanyen la 10a etapa del Dakar i s’acosten al títol

Motor.

El pilot madrileny Carlos Sainz i el seu copilot, el català Lucas Cruz (Mini) han deixat avui encaminada la consecució del seu tercer Dakar en guanyar àmpliament la desena etapa, l’última part de la qual ha estat cancel·lada per les fortes ratxes de vent que impedien el sobrevol dels helicòpters sobre la zona de competició. Sainz, que partia amb només 24 segons de diferència sobre el catarí Nasser Al-Attiyah (Toyota), li ha tret gairebé 18 minuts d’avantatge i gairebé 12 sobre el francès Stéphane Peterhansel en tot just 223 quilòmetres d’etapa, el punt on s’ha cancel·lat la resta del recorregut, que inicialment era de 534 quilòmetres cronometrats. Així, el madrileny afrontarà les dues últimes etapes de l’Dakar amb un avantatge en la general de més de 18 minuts sobre els seus dos principals perseguidors. Tant Peterhansel, guanyador de la novena etapa, com el catarí, que havia finalitzat segon, han estat els dos primers cotxes a sortir en aquesta jornada, i en la seva tasca d’obrir pista i trobar el rumb correcte han comès un error. El beneficiat directe ha estat Sainz, que sortia just darrere d’ells.

Tampoc ha estat un bon dia per Fernando Alonso i Marc Coma (Toyota), que han bolcat al travessar una duna en una zona d’espectadors que es trobava a un quilòmetre de la sortida de l’etapa. El contratemps sofert per el d’Oviedo cobra encara més importància en tractar-se de l’etapa marató, on els competidors no poden disposar dels seus mecànics com habitualment fan per reparar les unitats i ha de ser la mateixa tripulació la que arregli qualsevol avaria.

Aquesta jornada es va desenvolupar entre l’enclavament petrolier de Haradh i Shubaytah, una base militar situada prop de la frontera de l’Aràbia Saudita amb els Emirats Àrabs Units, enmig d’un extens desert de 650.000 quilòmetres quadrats pràcticament deshabitat.

En motos, el castellonenc Joan Barreda (Honda) ha guanyat la seva primera etapa per davant del nord-americà Ricky Brabec (Honda), que manté un avantatge sòlid al capdavant de la general. Laia Sanz (Gas Gas) ha entrat dinovena a 27:51 i Jaume Betriu (KTM) ha estat 32è a 35:15. Joan Pedrero, per la seva banda, ha creuat la meta 36è a 37:12.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)