Fórmula 1

Els equips de F-1 no podran preparar enguany el cotxe del 2022

Motor.

Els equips de Fórmula 1 no podran desen­vo­lu­par durant aquest any el mono­plaça per a la tem­po­rada 2022, en què es pro­duirà el canvi de regla­ment endar­re­rit un any per la pandèmia de coro­na­vi­rus, segons va anun­ciar el Con­sell Mun­dial de la Fede­ració Inter­na­ci­o­nal d’Auto­mo­bi­lisme (FIA) .

La decisió anun­ci­ada avui impe­deix desen­vo­lu­par aquest nou cotxe des del pas­sat 28 de març fins a final d’any i forma part d’una bate­ria de mesu­res de la FIA amb l’objec­tiu de reac­ci­o­nar a l’escurçament de l’calen­dari pro­vo­cat per la crisi sanitària mun­dial i “con­te­nir el màxim pos­si­ble els cos­tos “que hau­ran d’afron­tar les escu­de­ries de la cate­go­ria reina de l’auto­mo­bi­lisme.”

Els proveïdors de motors de la Fórmula hau­ran de parar durant tres set­ma­nes (21 dies), a triar entre març i abril, mesura que s’uneix a la ja anun­ci­ada el 19 de març de retar­dar el canvi de regla­ment de l’cam­pi­o­nat pre­vist per 2021 a 2022, de manera que els equips com­pe­ti­ran en el pròxim any amb el mateix xassís que havien dis­se­nyat per a aquesta tem­po­rada.

El Con­sell Mun­dial de la FIA va apro­var també que la fede­ració pugui can­viar diver­sos arti­cles de l’regla­ment espor­tiu sense neces­si­tat de tenir la una­ni­mi­tat de tots els equips, ja que només neces­si­tarà el suport de l’60% dels com­pe­ti­dors.

A més, la FIA i la Fórmula podran can­viar el calen­dari sense reque­rir una votació dels equips i afe­gei­xen un dia de pro­ves per a joves pilots després de l’últim Gran Premi de la tem­po­rada, en què cada equip podrà uti­lit­zar els seus dos mono­pla­ces.

D’altra banda, si el cam­pi­o­nat de Fórmula queda reduït a 14 car­re­res o menys, es redui­ran el nom­bre de com­po­nents de motor que podrà usar cada pilot durant la tem­po­rada, de tres a dues uni­tats de cada un dels com­po­nents de la uni­tat de potència (motor, uni­tat MGU-H, turbo, emma­gat­ze­matge d’ener­gia, con­trol electrònic i uni­tat MGU-K).

En el cas que el cam­pi­o­nat es dis­puti amb 11 o menys pro­ves, els pilots només comp­ta­ran amb dos motors, dos MGU-H, dues MGU-K, dos tur­bos, una uni­tat d’emma­gat­ze­matge d’ener­gia i un con­trol electrònic per a tota la tem­po­rada .

El mun­dial de Fórmula 1, que havia de començar el 15 de març amb el Gran Premi d’Austràlia, suspès just abans dels pri­mers entre­na­ments, ha vist com s’han can­cel·lat o pos­po­sat les seves pri­me­res vuit car­re­res pee la Covid-19 (Austràlia, Bah­rain, Viet­nam, Xina, Holanda, Cata­lu­nya, Mònaco i Azer­baid­jan).

L’objec­tiu dels rec­tors del gran circ, que han avançat el tra­di­ci­o­nal atu­rada esti­uenca a març i abril per fer-lo coin­ci­dir amb la pandèmia de coro­na­vi­rus, és rea­lit­zar entre 15 i 18 pro­ves, entre les quals no hi serà l’icònic Gran Premi de Mònaco. L’orga­nit­zació va renun­ciar a dis­pu­tar-lo en una altra data.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)