Motociclisme

Doblet català en MotoGP

Motor. Pol Espargaró fa la posició preferent en el GP d’Europa i Àlex Rins ocupa la segona plaça. En Moto2 Xavi Vierge és el més ràpid

Pol Espargaró (KTM) i Àlex Rins (Suzuki) sortiran des de les dues primeres posicions de la graella de sortida en MotoGP en el GP d’Europa que es disputa al circuit de Xest. El granollerí i el barceloní es van adaptar molt bé a una pista molt mullada i sobre la qual es van anar millorant els temps a mesura que s’hi anaven fent voltes. La lluita per la posició preferent va ser molt disputada i només 41 mil·lèsimes van separar els dos pilots catalans. Pol Espargaró va fer un temps d’1:40.434 i va aconseguir la seva segona pole de l’any, mentre que Àlex Rins va fer un registre d’1:40.475 i va aconseguir la seva millor plaça de sortida d’aquest 2020. Els tres primers van estar en menys d’una dècima. Aleix Espargaró (Aprilia) va marcar el setè millor registre (1:40.997). El líder del mundial, el mallorquí Joan Mir (Suzuki), sortirà cinquè (1:40.704).

Cap dels tres catalans que van disputat la Q1 la va poder superar. Àlex Márquez (Honda) sortirà des de la catorzena posició i Tito Rabat (Ducati) des de la vintena. Maverick Viñales (Yamaha) va caure en la quarta sessió d’entrenaments lliures i en la primera qualificació mai va lluitar per les dues primeres places. Va fer el cinquè registre, que seria la quinzena plaça de la graella, però com que està sancionat pel canvi de motor sortirà del pit lane.

Disputada i ajustada

Xavi Vierge (Kalex) va fer una extraordinària posició preferent en Moto2, en una qualificació molt disputada i ajustada en la qual pràcticament en cada volta un pilot o un altre superava el millor registre. La pista es va anar eixugant durant la qualificació i el més ràpid va ser el de Castellbisbal, que va aconseguir un registre d’1:38.936. És la primera pole de la temporada de Xavi Vierge i la tercera de la seva carrera.

Arenas al final sortirà quart en Moto3

Albert Arenas (KTM) sortirà en la quarta posició de la graella de sortida de Moto3. El gironí, líder del mundial, va fer un registre d’1:52.821 i va acabar cinquè una qualificació sota la pluja. Els comissaris van anul·lar diversos temps fets en les últimes voltes i el van situat tercer, però després van rectificar en un temps i va acabar quart. Un dels temps que no van ser vàlids va ser el del japonès Ai Ogura (Honda) –segon del mundial–, que havia acabat quart i va passar al vuitè lloc. John McPhee (Honda) va fer la seva primera posició preferent de l’any amb 1:52.252.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)