Motociclisme

Joan Mir en fa prou amb el setè lloc i celebra l’històric títol de MotoGP amb Suzuki

El pilot mallorquí de 23 anys Joan Mir (Suzuki) ha sabut nedar i guardar la roba avui al circuit de Xest en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana i és el nou campió del món de MotoGP. Mir, que havia deixat la feina al punt del caramel guanyant la seva primera cursa en el mateix escenari el diumenge anterior, n’ha fet prou amb el setè lloc en una cursa que s’ha endut l’italià Franco Morbidelli, l’excepció que confirma la regla del nou desastre de Yamaha amb el rosinc Maverick Viñales desè i el francès Fabio Quartararo pel terra i que ha atresorat el seu tercer triomf parcial del curs. Jack Miller (Ducati) ha estat segon i el català Pol Espargaró (KTM) ha completat el podi –el cinquè del 2020– i Àlex Rins, l’altre pilot que encar optava al títol, ha estat quart (Suzuki). La regularitat del de Palma tot just en el seu segon any en la categoria reina li ha permès endur-se la grossa i reingressa Suzuki en l’olimp del motociclisme vint anys després. L’últim campió havia estat Kenny Roberts Jr. (2000).

Quartararo ha sortit onzè però en la primera volta ha comès un error –ha hagut de sortir fora de la pista per no envestir Maverick Viñales– i ha quedat fora de combat en la cua de la classificació. Una nosa menys per a Mir i la seva calculadora.

Morbidelli (Yamaha), ha sortit bé, Jack Miller (Ducati) s’ha situat segon i Pol Espargaró (KTM) s’ha instal·lat en el tercer lloc. Mentre, Mir era desè, novè quan Johan Zarco ha caigut en la sisena volta de les 23 previstes. Àlex Rins (Suzuki), tercer en el mundial, ocupava el sisè lloc, insuficient per inquietar el títol de Mir, tranquil perquè l’hipotètic triomf de Morbidelli no li impediria la celebració si mantenia la seva posició. Maverick Viñales, quart en el mundial, era onzè. Ase magre ple de mosques, Quartararo s’ha estimbat en la sisena corba de la desena volta, agreujant encara més un tram final de campionat prou desgraciat.

Rins ha pujat fins al cinquè lloc avançat Miguel Oliveira (KTM) en l’onzena volta. Mir no s’ha quedat de braços plegats per si de cas i ha pujat fins al vuitè lloc avançant Aleix Espargaró (Aprilia) i acostant-se una mica més al títol. El japonès Takaaki Nakagami (Honda) ha apurat massa intentant superar Pol Espargaró –ha estat a punt d’impactar amb el català– i anat per terra. Rins s’ha situat quart i Mir, cada cop més còmode, setè. Miller, amb una Ducati satèl·lit, mirava d’escurçar el marge que li duia Morbidelli. A quatre voltes es va posar a només quatre dècimes. Tots dos han protagonitzat una darrera volta espectacular amb diversos canvis de posició en què l’italià ha imposat la seva llei. Mir ha rebut la felicitació de la resta de pilots i ha acabat la cursa plorant d’alegria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)