Motociclisme

Gas Gas, al mundial de Moto3

Motor. Des del 2019 la marca gironina és propietat del fabricant austríac KTM, dominador del campionat els últims anys. S’estrenarà als circuits al 2021 a través de l’equip Aspar Team

L’Aspar Team disputarà el mundial de Moto3 de l’any 2021 amb la marca gironina Gas Gas, propietat del fabricant austríac KTM, un dels gegants del campionat del món. Gas Gas va ser adquirida pels austríacs el setembre del 2019 amb la intenció de rellançar-la en el món de la competició.

Per primer cop Gas Gas, històricament lligada al trial, l’enduro i els raids, disposarà de motos de competició en proves de velocitat de circuit. Els pilots d’aquest nou projecte de l’Aspar Team seran Sergio García i Izan Guevara, que es l’actual campió mundial júnior de Moto3. Actualment Aspar competeix amb KTM i diumenge podria guanyar el títol de Moto3 amb el gironí Albert Arenas.

Gas Gas ha guanyat títols mundials en altres disciplines. En trial, tres de Jordi Tarrés, dos d’Adam Raga i un de Laia Sanz, i quatre més d’Adam Raga en indoor. En enduro Gas Gas també té nou títols mundials en diferents categories, un dels quals amb Laia Sanz.

Passió per la competició

El director general de KTM, Hubert Trunkenpolz, ha justificat l’aposta per Gas Gas: “És una marca llegendària que fonamenta la seva passió en la competició. És absolutament apropiat pensar en el mundial de Moto3 com una nova i excitant categoria en què competir i també en què promocionar la marca, fora de les disciplines off-road per les quals és ben coneguda”. El director d’esports de motor de Gas Gas, Pit Beirer, va explicar respecte a l’arribada a l’asfalt: “Estem molt emocionats d’introduir les motos Gas Gas en les curses de velocitat i creiem fermament que això enfortirà la marca i l’obrirà a un públic mundial.” També va explicar que no hi ha millor aparador que el mundial de Moto3.

El patró de l’equip, l’excampió mundial Jorge Martínez Aspar, explica sobre el fet de tenir la nova moto el 2021: “És un moment molt important, tant per a mi com per a aquest equip. Serem els primers de treballar amb una marca amb tan fortes arrels espanyoles, per dur-la al més alt nivell de les carreres de velocitat. És molt, molt especial.”

Arenas arriba a territori desconegut

Per primera vegada en la seva carrera, Albert Arenas arriba a l’última prova del mundial amb possibilitats de guanyar el títol en Moto3. El gironí i la seva KTM de l’equip Gaviota Aspar Team lluitaran per ser campions a l’Autòdrom de l’Algarve, a Portimão, en un recuperat GP de Portugal. Per a la majoria de pilots és un territori desconegut, ja que mai s’hi ha disputat cap prova del mundial. El gironí va explicar en un comunicat: “És un circuit nou per a tots, malgrat que alguns pilots ja hi vam córrer fa anys en el FIM CEV. També m’hi vaig entrenar al juny abans del reinici del mundial.” Arenas ho afronta amb moltes ganes de ser campió. “Anirem a totes; estem fent un treball molt sòlid i ens està donant molta força i serenitat per afrontar aquests dies tan importants.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)