Més motor

Barfull es jubila i deixa la direcció esportiva del RACC

Motor. Ha estat una persona fonamental en el prestigi mundial que ha adquirit el Ral·li Catalunya i el seu relleu l’agafa Jordi Barrabés

El president del RACC (Reial Automòbil Club de Catalunya), Josep Mateu, va anunciar ahir que Aman Barfull (Viladrau, 1954) es jubila i posa punt final a la seva magnífica etapa com a director executiu de l’àrea esportiva de l’entitat. El nou director serà Jordi Barrabés, que tindrà el suport en aquesta àrea de Marina Duñach. Amb 47 anys i nascut a Manresa, fa deu anys que Barrabés és el responsable d’operacions de l’àrea esportiva. Diplomat en ciències empresarials, va ser el director del ral·li Dakar 2017/18. Com a esportista, va ser copilot de ral·lis.

Barfull, que es va incorporar al RACC ara fa 31 anys –va passar de treballar en una central nuclear en qualitat d’enginyer a organitzar ral·lis–, ha estat l’ànima i el director del Ral·li Catalunya. Una prova capdavantera en el mundial, que enguany torna al calendari –només sobre asfalt per normativa després d’haver estat líder del terreny mixt– després d’un any d’absència itinerant. A més, el de Viladrau també ha tingut una forta vinculació amb el Circuit de Barcelona-Catalunya. “Ha contribuït intensament, amb la seva incansable dedicació i passió, al rigor i reconeixement nacional i internacional del RACC”, verbalitza Mateu. Amb entusiasme i una gran capacitat didàctica per explicar el vessant tècnic dels recorreguts i per vendre els seus projectes –el president admet que sempre li van acabar comprant les propostes, “innovadores dins d’un classicisme”–, l’expilot, que s’ha confessat malalt dels cotxes de ral·li d’abans, “els que els aficionats volien tenir”, ha estat un pal de paller en l’entitat. També va ser nomenat el 2013 president de la Comissió de Ral·lis de la FIA. Continuarà vinculat al món del motor com a membre de la comissió del RACC. “Ha estat un plaer treballar amb el millor equip i me’n vaig tranquil perquè deixo un equip fantàstic”, va dir Barfull en el seu comiat telemàtic davant els mitjans de comunicació, rendits a la seva eficiència i al seu tracte. Pel que fa al seu successor, el president Mateu va elogiar les seves qualitats. “Barrabés és la persona més indicada per donar continuïtat al projecte i per assumir la direcció de l’àrea esportiva del RACC”, recalca.

EL PROTAGONISTA

Ha estat un plaer treballar amb el millor equip i me’n vaig tranquil perquè deixo un equip fantàstic
Aman Barfull
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)