Fórmula 1

Hamilton canta victòria a Bahrain en un final de cursa polèmic

Verstappen havia recuperat el lideratge en les últimes voltes, però per ordres de direcció de cursa ha hagut de cedir la primera plaça per un avançament incorrecte

Lewis Hamilton (Mercedes) s’ha emportat la victòria en el GP de Bahrain en un final de cursa dramàtic amb Max Verstappen (Red Bull), que s’ha hagut de conformar amb el segon lloc en la cursa inicial del mundial de Fórmula 1. El pilot neerlandès, que ha tardat més que l’anglès a l’hora de fer els canvis de pneumàtics, havia recuperat el lideratge després d’un espectacular avançament en la contrarecta quan només restaven tres voltes pel final. Cinc revolts després, però i per ordres de direcció de cursa, ha hagut de tornar a cedir la primera plaça perquè havia fet l’avançament per l’exterior. Una decisió que portarà cua. En tot cas, una nova victòria per Mercedes, que també ha col·locat el seu segon pilot, el finès Valtteri Bottas en la tercera plaça del podi.

Per darrera dels tres principals actors del campionat, s’han classificat Lando Norris (McLaren), Sergio Pérez (Red Bull), després d’una gran remuntada, i Charles Leclerc (Ferrari). El seu company d’equip, Carlos Sainz, ha acabat vuitè i Fernando Alonso (Alpine), en la seva tornada a la Fórmula 1, s’ha hagut de retirar en la volta 40 per un problema de potència del seu monoplaça.

La prova ha arrencat després de dues voltes de formació, ja que el Red Bull de Sergio Pérez ha tingut una fallada elèctrica i ha hagut de prendre la sortida des del pit-lane després d’haver-se quedat momentàniament aturat al mig del circuit. En la primera volta Nikita Mazepin (Haas) ha fet una virolla i ha obligat a la sortida del cotxe de seguretat. En la represa de la cursa, Pierre Gasly (AlphaTauri) ha hagut d’aturar-se el box per canviar l’aleró davanter. Després de tots aquests incidents la prova ja s’ha pogut reprendre amb certa normalitat fins que els diferents pilots han començat a entrar als boxs per canviar els pneumàtics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)