MotoGP

Fabio venç i Marc s’esborrona

Motor. Quartararo marca un ritme infernal a Portimão que provoca la caiguda de Rins en la seva persecució i Márquez obté un meritori setè lloc amb les emocions a flor de pell en el retorn

El francès Fabio Quartararo (Yamaha) va completar una cursa meteòrica tot i haver sortit malament des de la posició preferent –mal endèmic de les Yamaha oficials i que s’ho hauran de fer mirar–i es va endur el Gran Premi de Portugal en el retorn de Marc Márquez (Honda), setè en una actuació meritòria per davant del seu germà Àlex i que va acabar plorant d’emoció als boxes després d’una sortida fulgurant (tercer) i d’haver hagut de serrar les dents quan va caure fins al novè lloc. En el torn d’entrevistes, el cerverí es va tornar a enfonsar i va haver de demanar un recés de dos minuts perquè no podia ni parlar: “M’he sentit alleugerit per haver pogut acabar la cursa. No tenia dolor, simplement no tenia forces. Ha estat una reacció emocional perquè tot ha sortit molt millor del que esperava.”

Quartararo repeteix triomf després d’haver vençut també en la segona cita a Losail i s’enlaira al capdamunt del campionat del món, superant Johann Zarco (Ducati), que va caure en la vintena volta quan era tercer. Yamaha, que també va debutar amb triomf de Viñales –ahir, onzè després d’una sortida paupèrrima que el va ressituar penúltim quan havia estat dotzè en els entrenaments–, no copava el lloc més alt del calaix en les tres primeres curses des del 2010. També es va estimbar, en la dinovena volta, Àlex Rins (Suzuki), que va fer una gran actuació marcant diversos cops el rècord del circuit i s’intuïa com l’única alternativa a Quartararo. El segon lloc se’l va endur, venint des del darrere, Pecco Bagnaia (Ducati) i tercer va ser Joan Mir (Suzuki), el vigent campió. Aleix Espargaró (Aprilia) va acabar sisè a un gran nivell.

Quartararo va descendir fins al sisè lloc en la sortida, però es va refer i va acabar dominant amb mà de ferro, imposant un ritme inassumible per a la resta. Marc Márquez (Honda) va arrencar fort enfilant-se del sisè al tercer lloc, però es va esbravar de seguida (7è). “Han abusat una mica de mi”, va ironitzar.

L’enguany debutant Raúl Fernández (Kalex) va progressar amb intel·ligència en la cursa de Moto2 i es va endur la seva primera victòria en la categoria, per davant del valencià Arón Canet (Boscoscuro), que signa el seu primer podi, i de l’australià Remy Gardner (Kalex). El déu Sam Lowes (Kalex) va caure en el primer revolt. Líder del mundial, ara superat per Gardner (Kalex), vencedor de les dues primeres curses i amb tres poles consecutives, l’anglès va perdre l’equilibri en la frenada per evitar l’impacte amb Gardner. El pilot de Castellbisbal Xavi Vierge (Kalex) va ser setè, la millor actuació del curs, i el gironí Albert Arenas (Boscoscuro) va entrar tretzè.

ELS PROTAGONISTES

M’he sentit alleugerit per haver pogut acabar la cursa. No tenia dolor, simplement no tenia forces. Ha estat una reacció emocional
El que he sentit avui ha estat diferent a qualsevol altre cop, incloses les victòries. Ha anat tot millor del que esperava
Marc Márquez

Acosta meravella i Artigas cau

El murcià de 16 anys Pedro Acosta (KTM) va reiterar la seva classe espectacular i es va endur la cursa de Moto3, refermant la seva posició de líder del mundial i sumant el segon triomf consecutiu i el tercer podi. Acosta va temptejar Dennis Foggia (Honda) com si fos un veterà i el va superar en la darrera volta com fan els mestres. Un altre italià, Andrea Migno (Honda), va completar el podi. El jesusenc Alcoba va competir amb molt d’orgull contra les adversitats, tot i haver de sortir des del ‘pit lane’ i va finalitzar catorzè. Xavier Artigas (Honda), per la seva banda, va sortir com un llamp des de la cinquena posició, i al final de la primera volta liderava la cursa. Mala sort, però, per al de Sant Andreu de la Barca, que va caure tocat per Gabriel Rodrigo (Honda) en la tercera volta quan anava en el tercer lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)