Fórmula 1

El campió torna a fer por

Motor. Lewis Hamilton s’imposa a Portugal tot i l’ambició de Max Verstappen (Red Bull), que aquesta vegada s’acaba rendint al poder i la velocitat del Mercedes

Cop sobre la taula de Lewis Hamilton i Mercedes en la F-1 després d’un inici amb el temor que el Red Bull de Max Verstappen els faria la vida impossible aquest 2021. A Portugal, en el rapidíssim circuit de Portimão, el campió va obtenir el seu 98è triomf –el segon de la temporada– i va refermar el seu lideratge, i Bottas, que havia fet la pole, va pujar per primer cop al podi. Se’ls va escapar la volta ràpida, ja que a Red Bull van ser més vius i van fer entrar el neerlandès a una volta del final –just després de Bottas– per endur-se el punt de bonificació. Aquest any ningú regalarà res.

No va ser un passeig militar de Hamilton com ha passat sovint aquests últims anys. Bottas va sortir bé i l’entrada en pista del cotxe de seguretat en la segona volta va permetre a Verstappen avançar l’anglès (volta 7) amb el DRS. El campió li va tornar la jugada unes voltes després (11) i va començar a perseguir el seu company d’equip, que no aconseguia, com li passa gairebé sempre, fer-se valer des del primer lloc. Així, va succeir allò que era inevitable. En la volta 20 Hamilton se’l va cruspir avançant per l’exterior en la llarga recta de tribuna i va començar a posar-hi distància. Bottas va quedar, llavors, a mercè de Verstappen, que el va perseguir de manera incessant fins que va decidir entrar abans a canviar pneumàtics (durs). Va sonar l’alarma a Mercedes, que va copiar l’estratègia de Red Bull, però Bottas va tornar a la pista amb el neerlandès enganxat a la roda i quan va mirar pel retrovisor ja el tenia al davant. Checo Pérez (Red Bull) es va mantenir moltes voltes al capdavant perquè va ser l’últim dels pilots a canviar els pneumàtics, però amb la pista neta va marcar el ritme que li convenia per assegurar a la llarga el quart lloc.

En la lluita pels punts, hi va haver de tot. Lando Norris (McLaren), que ha començat el mundial encès, en el bon sentit, va tornar a fer una sortida letal avançant Ocon (Alpine) i Sainz (Ferrari) i plantant cara al Red Bull de Pérez en els primers girs. Finalment se’n va poder desfer. Per Alpine, amb tot, va ser la millor jornada de la seva curta història. Ocon va resistir entre els millors tot el dia (7è) i Fernando Alonso es va divertir remuntant posicions des del darrere en la part final i aconseguint el seu millor resultat en el seu retorn (8è).

El proper gran premi, un dels més agraïts però encara sense públic, el de Catalunya a Montmeló aquesta setmana.

GP de Portugal
1r L. Hamilton (Mercedes) 1:34.31.421
2n M. Verstappen (Red Bull) a 29.148
3r V. Bottas (Mercedes) a 33.530
4t S. Pérez (Red Bull) a 39.735
5è L. Norris (McLaren) a 51.369
6è C. Leclerc (Ferrari) a 55.781
7è E. Ocon (Alpine) a 1:03.749
8è F. Alonso (Alpine) a 1:03.808
9è D. Ricciardo (McLaren) a 1:15.369
10è P. Gasly (Alphatauri) a 1:16.463
Mundial pilots
1r L. Hamilton (Mercedes) 69
2n M. Verstappen (Red Bull) 61
5è L. Norris (McLaren) 37
4t V. Bottas (Mercedes) 32
5è C. Leclerc (Ferrari) 28
6è S. Pérez (Red Bull) 22
7è D. Ricciardo (McLaren) 16
8è C. Sainz (Ferrari) 14
Constructors
1r Mercedes 101
2n Red Bull - Honda 83
3r McLaren - Mercedes 53
4t Ferrari 42
6è Alpine - Renault 13
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)