MotoGP

Quartararo, imparable

MotoGP. El líder del mundial surt més bé que Viñales, que queda atrapat entre diversos pilots, i no desaprofita l’ocasió per signar el quart triomf de la temporada, al davant del rosinc

Fabio Quartararo (Yamaha) se’n va de vacances a l’estiu –cinc setmanes sense grans premis– amb unes sensacions immillorables. El pilot de Niça lidera el mundial amb mà de ferro després de la seva quarta victòria, una de les més convincents, aquesta vegada a la catedral del motociclisme mundial, Assen. El doblet de Yamaha el va completar Maverick Viñales, que es va plantar al box amb molt mala cara, ja que tota la seva estratègia se’n va anar en orris a la sortida. Durant tot el cap de setmana es va parlar del pilot de Roses no només pels seus errors i encerts, sinó pel que podria ser el seu imminent fitxatge per Aprilia per al 2022 si trenca, com sembla que farà, el seu contracte amb Yamaha.

Mala sortida

Viñales, amb la pole, tenia la intenció, amb el pneumàtic tou al davant, de sortir disparat, però Quartararo se li va posar al costat –pràcticament es van tocar– i el català va perdre algunes posicions i un temps preciós. El francès va patir en els primers girs amb Bagnaia, però quan se’n va desfer va volar cap a la victòria. Viñales, mentrestant, es barallava amb Zarco i un sorprenent Nakagami per aprofitar el bon rendiment de la Yamaha oficial, però quan finalment es va veure segon i amb terreny al davant, ja era massa tard (més de quatre segons) per somiar la victòria.

El tercer esglaó del podi, el més obert de tots, va tenir molts pretendents. Bagnaia, el més ambiciós, va haver de fer una long lap, i va quedar relegat. Era el moment de Nakagami, però l’emoció el va portar a cometre un error intentant subjectar Zarco. Al final, el campió, Joan Mir, que va anar clarament de menys a més, va ser el més regular i va igualar la seva millor actuació d’aquesta temporada.

Marc Márquez remunta

El líder d’Honda ja havia avisat els seus incondicionals que no esperessin una altra jornada de glòria com la d’Alemanya. Ara bé, des del 20è lloc va anar superant pilots fins a arribar al grup capdavanter i protagonitzar una de les millors lluites de la jornada amb Aleix Espargaró (Aprilia), que es va resistir a ser avançat fins que en la volta final el Tro de Cervera el va acabar superant i va entrar setè en l’estrena del nou xassís de la seva Honda, un resultat que entrava dins les seves previsions. Ara tindrà unes setmanes per recuperar encara més la seva condició física. Caldrà veure si Honda, amb tot, aconsegueix millorar les seves prestacions.

Mal dia per a Rossi i Rins

Valentino Rossi, quinze vegades vencedor a Assen, hi va córrer probablement el seu últim gran premi. No se n’endurà un bon record. En una de les primeres voltes, encara en les últimes posicions, no va controlar la Yamaha i va anar per terra. Rins (Suzuki), per la seva banda, va ser un dels pilots que van rodar més ràpid, però tot el gran premi va anar mediatitzat per una sortida de pista quan ja es trobava al rebuf dels pilots que aspiraven a lluitar pel podi. En qualsevol cas, no es va ressentir de l’operació a la mà i aquesta és la millor notícia abans del retorn del mundial, el 8 d’agost a Estíria.

PROTAGONISTA

A Yamaha no puc explotar tot el meu potencial, l’opció de marxar està sobre la taulat
Maverick Viñales
Pilot de yamaha

Alcoba no treu profit de la ‘pole’

Jeremy Alcoba (Honda) aspirava al triomf en Moto3, però la posició preferent no li va servir per fer una bona sortida i des de la primera volta es va veure superat pels seus principals rivals. Es va intentar aferrar al grup de favorits, però una caiguda davant seu el va deixar sense possibilitats i va entrar rere Xavier Artigas. Foggia va ser el vencedor, i el líder, Pedro Acosta, que va caure dissabte, va remuntar gairebé 20 posicions, fins al quart lloc. En Moto2, Xavi Vierge va remuntar del 25è lloc de la sortida fins al vuitè lloc final. Albert Arenas va ser dotzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)