MotoGP

Jorge Martín s’estrena com a guanyador en la categoria reina

El debutant Jorge Martín (Ducati), que ja havia aconseguit la posició preferent, ha dominat de punta a punta la cursa de MotoGP del GP d’Estíria i ha aconseguit la seva primera victòria en la categoria reina. Només el campió del món, Joan Mir (Suzuki) l’ha pogut seguir però quan ha intentat retallar la diferència ha anat llarg en un revolt a cinc voltes del final i Martín ha agafat una diferència superior a un segon, que ha pogut gestionar. El líder del campionat, Fabio Quartararo (Yamaha) ha completat el podi, mentre que el seu perseguidor immediat en el campionat, Johann Zarco (Ducati), ha perdut posicions en l’últim terç de cursa i ha acabat sisè, rere Brad Binder i Takaaki Nakagami. Mir recupera el tercer lloc del mundial en detriment de Pecco Bagnaia (Ducati), que ha rodat endarrerit i ha perdut dues places per sanció. Finalment ha estat onzè. Quartararo és el líder amb 172 punts, seguit de Zarco (132) i Mir (121).

Entre els catalans, Àlex Rins (Suzuki) ha estat el més ben classificat, en setè lloc. Maverick Viñales ha perdut tota possibilitat en calar la Yamaha en la volta d’instal·lació, fet que l’ha obligat a sortir des dels boxes. Rere Rins han entrat Marc Márquez (Honda) i el sancionat Bagnaia, que ha cedit el novè lloc a Àlex Márquez i el desè a Dani Pedrosa (KTM), convidat en aquest gran premi.

Hi ha hagut dues sortides perquè en la primera, no s’havien disputat ni tres voltes quan l’Aprilia de Lorenzo Savadori s’ha encès després d’una topada amb Dani Pedrosa (KTM), que també havia caigut caiguda. Amb 25 litres de gasolina en el dipòsit, la bandera vermella ha estat inevitable. .

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció