Fórmula 1

Pluja i esperpent a Spa-Francorchamps

Fórmula 1. Max Verstappen s’imposa en un simulacre de cursa, la més curta de la història, reduïda a dues voltes rere el cotxe de seguretat

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) tindrà el dubtós honor de ser el vencedor de la cursa més curta de la història de la fórmula 1. La intensa pluja que no va donar treva sobre la província de Lieja va convertir el Gran Premi de Bèlgica, la dotzena puntuable del campionat, en un espectacle dantesc. Sortint des de la línia de boxs i amb 3h17 d’endarreriment respecte a l’horari previst (18.17 h), la prova es va limitar a un parell de voltes (de les 44 programades) rere el cotxe de seguretat. Sense possibilitats de fer avançaments i circulant en fila índia, el director de cursa va decidir fer onejar la bandera vermella abans de completar-se la tercera volta. Així, es van mantenir les posicions de sortida amb la victòria de Verstappen, el sorprenent segon lloc de George Russell (Williams) i el tercer de Lewis Hamilton (Mercedes). El simulacre de cursa va repartir la meitat de punts, amb la qual cosa Hamilton, amb 202,5 punts, manté el lideratge al davant de Verstappen, segon amb 199,5. Els més perjudicats van ser els milers d’aficionats que van resistir estoicament durant hores sota la pluja i al final es van quedar sense cursa.

En un primer moment, la cursa s’havia endarrerit 25 minuts (15:25 h), però després de fer una volta rere el cotxe de seguretat i davant l’evidència de la falta de visibilitat es va fer onejar la bandera vermella i tots els vehicles van tornar als boxs. Abans ja s’havia produït un primer incident, ja que el mexicà Checo Pérez (Red Bull) s’havia estimbat contra el mur durant la volta de formació. L’endarreriment de la sortida va permetre que el seu equip reparés la part davantera del vehicle, tot i que a la llarga tampoc va servir per a res. La pròxima cita serà el cap de setmana vinent al circuit neerlandès de Zandvoort.