Trial

Mor Josep Rovira Paxau, l’enginyer que va revolucionar la moto de trial

Josep Rovira Paxau, un dels tècnics catalans més influents en la història moderna del motociclisme, ha mort a Vic als 69 anys. Patia una malaltia neurodegenerativa a la qual es va afegir un càncer.

Paxau, que s’havia jubilat el 2017, va ser el guru del trial modern, l’enginyer responsable de l’evolució tecnològica de la moto de trial cap a la que es coneix en l’actualitat, primer des de Gas Gas (hereva de Merlin), a la qual va portar a guanyar els primers títols mundials amb Jordi Tarrés, i després amb Sherco. Tot i això, Paxau, que sempre va treballar des del taller de casa seva, a Torelló, va treballar per multitud de pilots i pràcticament en totes les disciplines, inclosa la velocitat, amb Àlex Crivillé, per exemple. La seva actitud discreta, sempre fora dels focus, ha fet que la seva enorme influència en la tècnica de la moto moderna no hagi estat prou valorada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)