Dakar

Mercè Martí liderarà un equip íntegrament femení al Dakar del 2022

Té el suport de la Secretaria General de l’Esport en la seva línia de potenciar l’esport femení

Un equip íntegrament femení liderat per la pilot Mercè Martí participarà en la propera edició del Dakar en la categoria de vehicles lleugers (T3 i T4). Les assistents i mecàniques que viatjaran a l’Aràbia Saudita també seran dones, un fet inèdit fins ara a Catalunya. L’equip compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i ha estat presentat aquesta tarda per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha recordat una de le seves prioritats, potenciar l’esport femení. “Aquesta serà la legislatura de l’esport femení i elaborem un pla estratègic que corregirà les desigualtats”, ha indicat la consellera, que ha precisat que el primer pas d’aquest pla serà la celebració d’un congrés sobre dones i esports organitzat per la Generalitat. Les conclusions d’aquest congrés han de ser un dels pilars del pla estratègic.

L’acte de presentació de l’equip ha tingut lloc als jardins del Palau de Pedralbes. Vilagrà ha felicitat les esportistes i les mecàniques perquè esdevindran uns “referents” i perquè ajudaran a donar més “visibilitat a les dones” en un dels “raids més durs del món”. La consellera ha recordat que l’any vinent es destinaran 70 milions als pressupostos de la Generalitat en tot l’àmbit esportiu. La secretària general de l’Esport, Anna Caula, també ha reivindicat la fortalesa de l’equip. “Trencarà estereotips en un esport on no hi ha moltes dones.”

L’equip està liderat per la pilot Mercè Martí i està format per 5 dones entre pilots, mecànics i la coordinadora. La copilot és l’andorrana Margot Llobera. Martí (Sant Feliu de Llobregat, 1968) es va donar a conèixer en el món de l’aviació esportiva. El 1994 va guanyar la volta al món al costat del suec Eric Barck. Va ser bronze en els primers Jocs Mundials de l’Aire (1997) i va batre tres rècords del món de velocitat en rutes per Àsia i Amèrica del Nord. Té la medalla d’or de la Federació Aeronàutica Internacional. També ha participat ja en algun raid automobilístic, però aquest serà el seu debut en el Dakar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)