Més motor

Via lliure del Govern a la renovació dels grans premis al circuit de Barcelona-Catalunya

El govern català ha decidit avui autoritzar l’aval imprescindible per fer realitat la renovació dels contractes de les dues curses estrella que es disputen al circuit de Barcelona-Catalunya, els grans premis de Fórnula 1 i MotoGP, en principi fins al 2026 en tots dos casos. L’anunci arriba l’endemà de la substitució de la CUP pels Comuns com a formació que ha facilitat la tramitació dels pressupostos. La CUP sempre s’ha oposat de manera radical a aquests grans esdeveniments, però els Comuns, especialment des de l’ajuntament de Barcelona, també s’hi havien mostrat bel·ligerants, tot i que ara haurien pogut rebaixar pretensions a canvi de l’aprovació dels pressupostos del consistori barceloní.

El contracte més onerós és el de la F1. La quantitat que s’abona pels drets d’un gran premi havia voltat els 20 milions, tot i que en època de pandèmia s’ha hagut de revisar. En el cas de MotoGP, les xifres són molt menors.

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha emmarcat l’autorització en un compromís de transformació de la instal·lació perquè sigui més sostenible i redueixi les necessitats de finançament públic, malgrat que en condicions normals l’activitat econòmica que genera multiplica per 10 o més la dotació de diner públic que exigeix. La fórmula més fàcil per reduir aquesta càrrega seria mitjançant la venda dels naming rights de la pista, és a dir, que adoptés un nom comercial, però també es podria optar per buscar un soci empresarial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)