Dakar

Farrés, líder a 164 km de la fi

Dakar. El manresà se situa en el primer lloc de la general de SSV en la penúltima etapa. Supera per només 1:41 el nord-americà Jones, que és el cap d’equip a qui ha de donar suport

Només falta una etapa amb 164 km d’especial per acabar el Dakar i Gerard Farrés i Diego Ortega la començaran en la primera posició de la general en la categoria SSV. El pilot manresà i el copilot de Melilla van ser segons en l’onzena etapa, i es van situar primers en la general. Els fins ara líders, els seus companys d’equip Austin Jones i Gustavo Gugelmin, van trencar la transmissió a 100 km del final de l’etapa i van completar el recorregut amb dues rodes motrius. El nord-americà i el brasiler van perdre més de disset minuts i ara Farrés i Ortega tenen 1:41 d’avantatge sobre ells, que són els seus caps de l’equip. El pilot manresà va anar al Dakar com a suport de Jones i Domzala, que ha quedat descartat, i havia d’evitar les errades i les avaries. Ara, amb tan poc marge i el títol en joc, s’haurà de veure si hi haurà ordres d’equip, i si el deixaran lluitar pel triomf. El que sembla segur és que ocuparan les dues primeres posicions ja que el tercer de la general és a divuit minuts. El quart lloc és per al copilot de Canyamars Oriol Mena i el pilot lituà Rokas Baciuska, que estan a menys de cinc minuts del podi.

En motos hi va haver un nou canvi de líder i Sam Sunderland va fer un gran pas cap al títol amb la segona posició en l’etapa, que li va permetre acumular un avantatge de gairebé set minuts respecte al segon, el xilè Pablo Quintanilla, sisè de l’etapa. L’anterior líder, Adrien van Beveren, ara és quart i és a quinze minuts i mig, ja que va perdre més de 23 minuts. El castellonenc Joan Barreda va cedir més de 25 minuts i és cinquè de la general a 27:54. La victòria d’etapa va ser per a l’argentí Kevin Benavides, que dimecres va tenir problemes mecànics, va abandonar i ahir va tornar a la competició amb més de 14 hores de penalització.

Nasser al-Attiyah va superar una etapa més i el seu quart triomf en cotxes és cada cop més a prop. El qatarià afrontarà l’última etapa amb més de mitja hora d’avantatge respecte a Sébastien Loeb. El francès va retallar quatre minuts en ser segon, però va ser sancionat amb cinc minuts per excés de velocitat, va baixar al vuitè lloc i encara va cedir més temps a Al-Attiyah, que va acabar setè. Carlos Sainz i Lucas Cruz van aconseguir la seva segona victòria d’etapa d’aquesta edició. El madrileny i el català van sortir segons i van començar a agafar avantatge als rivals i van superar en la meta Loeb per més de dos minuts. La sanció al francès va fer que el copilot igualadí Armand Monleón i el pilot argentí Lucio Álvarez heretessin el segon lloc a tres minuts del primer. Nani Roma, de Folgueroles, i Àlex Haro, d’Òdena, van ser quarts a quatre minuts.

EN MOTOS

Sunderland recupera el lideratge i fa un gran pas cap al seu segon títol

EN COTXES

Al-Attiyah amplia més l’avantatge, ja té més de mitja hora i té a tocar el quart triomf