Dakar

Quarta victòria de Nasser Al-Attiyah en cotxes després de dominar des del pròleg

Terranova i el copilot gironí Oliveras mantenen el quart lloc de la general, i Lategan guanya l’última etapa

El domini de Nasser Al-Attiyah i Mattieu Baumel (Toyota) en aquesta edició del Dakar s’ha completat amb la seva esperada quarta victòria en la general de cotxes. El qatarià es va situar líder en l’etapa pròleg, va agafar una clara avantatge en la primera etapa i després l’ha ampliat i també l’ha conservat quan ho ha necessitat. Al-Attiyah ha igualat al finès Ari Vatanen amb quatre victòries en cotxes, i són els segons que en tenen més, per darrera de les vuit que ha aconseguit el francès Stéphane Peterhansel. El qatarià ha guanyat els anys 2011, 2015, 2019 i 2022.

En aquesta última etapa Nasser Al-Attiyah ha sortit amb més de mitja hora d’avantatge sobre el segon i ha cedit una mica de temps respecte Sébastien Loeb i Fabian Lurquin (BRX), que ha ocupat la segona posició de la general a 27:46. El copilot de Vilablareix Dani Oliveras i el pilot argentí Orlando Terranova (BRX) han conservat la quarta posició en la general.

La victòria en la darrera etapa ha sigut per pels sud-africans Henk Lategan i Bret Cummings (Toyota), que han superat per només 49 segons Stéphane Peterhansel i Edouard Boulanger (Audi) i han evitat que el francès assolis el seu 50è triomf d’etapa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)