Ral·lis

Loeb engrandeix la seva llegenda guanyant a Montecarlo amb gairebé 48 anys

Sébastien Loeb encara ha fet més gran la seva dimensió llegendària amb la victòria en el ral·li de Montecarlo, superant de 10.5 segons Sébastien Ogier, gairebé 20 anys després del seu primer triomf en el mundial de ral·lis, a Alemanya, l’any 2002. L’alsacià farà 48 anys el 26 de febrer, acaba de finalitzar segon en el Dakar –res a veure un cotxe per saltar dunes i un altre pensat per traccionar en asfalt– i, amb escassa preparació, cotxe nou (Ford Puma) i copilot nou –Isabelle Galmiche relleva el retirar Daniel Elena– acaba de sumar el 80è triomf en el mundial de ral·lis, en el terreny més difícil i traïdor, l’asfalt parcialment glaçat dels Alps.

Loeb s’ha trobat líder en el penúltim tram, quan Ogier ha perdut mig minut en una punxada. Quedaven només els 14km del Power Stage i els 9.5 segons d’avantatge de Loeb podrien ser suficients, a menys que un Ogier desbocat fes de les seves. I així ha estat... però a l’inrevés. Ogier s’ha avançat en la sortida i ha estat penalitzat amb 10 segons. La seva cavalcada en el tram no li ha servit de res perquè la penalització s’ha imposat i Loeb ha guanyat el ral·li per 10.5 segons sobre Ogier (Toyota Yaris), que també estrenava copilot, Benjamin Veillas, i que tampoc disputarà el mundial complet, de manera que no podrà igualar els nou títols mundials de Loeb. Craig Breen-Paul Nagle (Ford Puma) han completat el podi a 1:39.8 del guanyador

El guanyador de més edat

Loeb ha sumat la seva 80a victòria en el mundial. Semblava que la de Catalunya el 2018 –quan ja estava retirat del mundial a temps complet– hauria estat l’última però el pilot alsacià ha tornat a fer màgia, fins i tot guanyant diversos trams del Montecarlo. Es converteix en el pilot més veterà que guanya un ral·li del mundial amb 47 anys i 331 dies. Desbanca el finlandès Hannu Mikkola, que va guanyar el ral·li Safari del 1987 amb 44 anys i 331 dies. Eren altres temps i altres tipus de ral·li.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)