Més motor

La FIA permet córrer als pilots russos i bielorussos però exclou els equips

No es faran competicions internacionals en aquests dos països

La Federació Internacional d’Automobilisme permetrà que els pilots russos i bielorussos puguin continuar competint en les carreres, mentre no facin servir banderes ni símbols dels seus països. Els que queden exclosos de les competicions són els equips d’aquests dos països. La FIA també ha anunciat que no es farà cap competició internacional a Rússia i Bielorússia fins a nou avís.

En un comunicat de la FIA el seu president Mohamed Ben Sulayem ha explicat: “Condemnem la invasió russa d’Ucraïna i els nostres pensaments estan amb tots aquells que estan patint”. En la mateixa nota s’ha exposat que no es realitzaran competicions a Rússia i Bielorússia, ni s’utilitzarà la bandera ni l’himne de cap d’aquests dos països. Pel que fa als equips, aquests no podran participar en competicions de la FIA, però sí els pilots, com Nikita Mazepin a la Fórmula 1, que podran seguir corrent sense utilitzar la bandera del seu país, ni símbols o colors que es puguin relacionar amb aquest. Al seu lloc, correran sota “la bandera de la FIA”. Malgrat això, el Mazepin no podrà córrer el GP de la Gran Bretanya de Fórmula 1 a Silverstone perquè la federació britànica ha vetat els pilots russos i bielorussos.

Tots aquells membres de la FIA que siguin russos o bielorussos hauran de deixar de banda els seus càrrecs. Aquesta sèrie de mesures s’uneixen a altres com la cancel·lació del GP de Rússia de Fórmula 1 de 2022 a Sotxi, que es va anunciar fa uns dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)