Trial

Toni Bou: “M’encanta el que faig i això és la clau de la motivació”

Toni Bou, que atresora 30 títols de campió del món –15 a l’airel llioure i 15 indoor–, analitza com encara l’inici d’un nou mundial que arrenca demà a Niça, la primera de les sis proves puntuables del certamen sota sostre en què regna des del 2007. En els últims 15 anys, el pilot de l’equip Repsol Honda no ha deixat de sumar rècords i arriba a la prova francesa en plena forma .

“Ja hem aconseguit molt més del que ens pensàvem. Sí que és veritat que en arribar el trenta i poder-ho aconseguir en un campionat curt d’Andorra i Barcelona, sí que va ser molta pressió. Però no crec que es pugui repetir una altra situació tan bonica per a nosaltres com va ser aconseguir el títol número trenta al Palau Sant Jordi. Anem tancant etapes de coses increïbles, que és una passada haver-les viscut, però d’altra banda també ens treuen pressió d’ara endavant”, assenyala el pilot pierenc de 35 anys.

Bou ha introduït un canvi important a la seva estructura. Fujinami ha passat de ser del seu company al seu cap d’equip: “Estic molt content. Evidentment és el seu primer any i només fa dos mesos. Cal anar a poc a poc, però en té moltes ganes. Tenim molt bona relació i això ajudarà, a més a més crec que és un equip molt potent. Ho veig com una cosa molt bona i crec que serà positiva per a l’equip”. La motivació del campió segueix en un punt àlgid: “Aquest any començo físicament molt bé i això és el principal. A veure si arribem perfectes a la primera cursa, però pinta molt bé. Com sempre dic, m’encanta el que faig i això és la clau de la motivació, que el dia a dia no em costi i que vagi amb ganes a les carreres”. “La primera sempre és una cursa amb molts nervis, però la darrera pot ser clau per a la temporada. Al final, tot allò que hem competit ens ha ensenyat com fer-ho. Sabem que estar molt nerviosos no ajuda a assolir els objectius, així que espero controlar els nervis”. Respecte de la salut del trial, creu que ha arribat el moment de buscar un punt d’inflexió: “És complicat. Els darrers anys, amb el covid, ha estat un cop fort per a tots. És el moment d’intentar fer que aquest esport creixi. A veure si ara, amb el nou promotor, amb la FIM, que té moltes ganes de seguir millorant, intenten aprofitar aquesta baixada del covid que ha estat per a tots, per a totes les disciplines, per intentar recol·locar les coses que fallen i intentar millorar. Ve una bona quantitat de pilots joves, forts, amb moltes ganes… És molt difícil dir realment quants arribaran, però n’hi ha molts que apunten molt bé i això és positiu per al nostre esport”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)