Ral·lis

El Costa Brava arriba a les 70 edicions amb rècord de dones participants

Ral·lis.

La 70a edició del Rally Motul Costa Brava recupera el seu lloc en el calendari i marcarà de nou la data d’inici de temporada per als campionats d’Europa, d’Espanya i de Catalunya de ral·lis històrics. La prova, que permetrà veure en directe els millors equips del sector, se celebrarà del 17 al 20 de març amb Girona i Fornells de la Selva com a punts centrals. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; la Secretària General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula; el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; el president del Club Rally Clàssics, Àlex Romaní, i la responsable de comunicació de Motul Ibérica, Júlia de Francisco, han presentat avui totes les novetats de l’esdeveniment automobilístic.

Aquest any, el ral·li tindrà un marcat protagonisme internacional, amb la meitat de participants vinguts de fora. Entre els 181 equips inscrits, repartits entre les categories de velocitat, regularitat i legend, s’hi troben grans noms de l’automobilisme i una destacada presència femenina, tant en termes qualitatius com quantitatius.

Torna Salvador Servià

Les xifres del Costa Brava continuen sent de grans proporcions. 181 equips inscrits –gairebé els mateixos que en l’edició del passat novembre, 18 passaports diferents i pràctica paritat entre equips forans (91) com catalans i espanyols junts (90).

Dels catalans destaca per sobre de tot la reaparició de Salvador Servià al volant d’un Seat 124-2000 de l’equip Seat Històrics. L’acompanyarà Xavi Lorza, que va ser el seu copilot en l’últim ral·li disputat per l’empordanès, justament el Costa Brava del 1994, ara fa 28 anys, amb un Nissan Sunny oficial.

L’esquema, localitzacions i itinerari és el mateix que en l’edició de pa tardor passada. Tot començarà dijous vinent a Girona, on es faran les verificacions administratives i tècniques. La sortida protocol·lària serà a 2/4 de 7 de la tarda i també es mantindrà el parc d’assistència a Fornells de la Selva on hi haurà una novetat: la nova Zona Motul, on divendres i dissabte s’organitzaran activitats per a tots els públics, incloent un circuit de cotxes de pedals SEAT, simuladors de conducció, concerts i jocs infantils.

El recorregut té 12 trams que es repeteixen dues vegades (155 km cronometrats). Divendres es disputaran els més propers a Girona (Els Àngels, Santa Pellaia i la Ganga) i dissabte, els de la zona de les Guilleries (Osor, Cladells i Collsaplana).

El programa MotorDona

En la línia de potenciar, fomentar i facilitar la participació de dones en un món tan masculinitzat com la competició del motor, el ral·li és el punt de partida del programa MotorDona, creat per RallyClassics amb una durada de tres anys (2022-2024) en línia amb l’estratègia d’empoderament femení en l’esport impulsada per la Secretaria General de l’Esport i considerada estratègica per l’ajuntament de Girona.

MotorDona es plasma en una participació de dones pilots (13) que triplica la del 2021, a més de 46 copilots (el copilotatge en els ral·lis sí que ha estat una faceta amb presència de les dones des de fa dècades). Són 59 dones de 362 participants. Hi ha molt fet, però encara molt camí per córrer. “Estem convençuts que les proves de clàssics són una bona porta d’entrada de les dones en el motor, per la facilitat de participar com a amateur”, explica l’organitzador de la prova, Àlex Romaní.

Entre les dones participants, el nou patrocinador de la prova, Motul, posarà en marxa un equip femení amb quatre vehicles inscrits en regularitat. Centro Porsche Barcelona n’aportarà dos més i l’equip Seat cedirà dos dels seus vehicles a equips femenins. Però la pilot més coneguda serà Belén Garcia, que l’any passat va disputar les Woman Series de monoplaces i la Fórmula Regional Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)