MotoGP

Una aposta molt sòlida

Motor. Aleix Espargaró suma un triomf i tres tercers llocs en set curses, els seus millors resultats de sempre

Aleix Espargaró va pujar al podi per quarta vegada, en les set primeres curses de la temporada, en ser tercer en el GP de França, i ja suma una victòria i tres terceres posicions, aquestes de manera consecutives. Uns resultats com aquests no els havia aconseguit mai des que va debutar a MotoGP en les darreres curses de l’any 2009. El pilot granollerí i la seva Aprilia s’han mostrat molt consistents tant en les qualificacions com en les curses. De fet quan va aconseguir la primera victòria de la seva carrera en el GP de l’Argentina, també va marcar la posició preferent en la qualificació, i en els tres darrers grans premis, a Portimão, Jerez i Le Mans, ha aconseguit la tercera posició en la qualificació i ha acabat la cursa tercer.

Fins aquesta temporada Aleix Espargaró, de 32 anys, havia disputat 197 grans premis, no havia guanyat cap cursa, havia pujar al podi en tres ocasions –dues en MotoGP–, i havia fet dues poles. En aquestes primeres set proves del 2022 ha esmicolat els seus números. La bona trajectòria del pilot vallesà i de la seva Aprilia el va situar com a líder de la general del mundial després de guanyar en el circuit argentí de Termas de Río Hondo, i actualment ocupa la segona posició a només quatre punts del líder, el francès Fabio Quartararo. En la cursa de Le Mans d’aquest cap de setmana va mantenir al seu darrere Fabio Quartararo, que corria a casa, i li va retallar punts. Aleix Espargaró va explicar després de la cursa: “Estic rebentat però ha valgut la pena, ja que estem a quatre punts del líder i ara venen curses molt bones per a nosaltres, Mugello i Barcelona, i a la d’itàlia Aprilia porta coses noves. Així que estic molt feliç.”

Primers per equips

Aleix Espargaró, i el seu company d’equip Maverick Viñales, que va tornar a ser desè en el GP de França, han situat a l’Aprilia Racing en la primera posició del mundial per equips. Aprilia supera per sis punts l’equip Suzuki Ecstar i per deu el Monster Energy Yamaha. En la classificació de constructors Aprilia és tercer, ja que només té dues motos a la graella; altres marques en tenen més, com Ducati, que ocupa el primer lloc de la classificació, que té vuit motos competint en el mundial.

Tot i aquests bons resultat Aleix Espargaró encara no te assegurat el seu futur i no sap si continuarà a Aprilia la propera temporada. La seva renovació es va allargant, no es posen d’acord i el pilot vallesà sembla que ha posat de límit el GP de Catalunya del 5 de juny per aclarir el seu futur. Malgrat això Aleix Espargaró va explicar després de la cursa de Le Mans: “Estic tranquil, molt feliç i gaudint moltíssim, m’és igual el futur, ja que el que he de gaudir és el present i el que vingui, vindrà.”

Mundial de pilots
1r. Fabio Quartararo (Yamaha) 102 pts
2n. Aleix Espargaró (Aprilia) 98 pts
3r. Enea Bastianini (Ducati) 94 pts
4t. Àlex Rins (Suzuki) 69 pts
5è. Jack Miller (Ducati) 62 pts
Mundial de constructors
1r. Ducati 156 pts
2n. Yamaha 102 pts
3r. Aprilia 99 pts
4t. KTM 84 pts
5è. Suzuki 80 pts
6è. Honda 67 pts
Mundial d’equips
1r. Aprilia Racing 131 pts
2n. Suzuku Ecstar 125 pts
3r. Monster Energy Yamaha 121 pts
4t. Ducati Lenovo 118 pts
5è. Red Bull KTM Factory 99 pts
En la seva carrera
Curses 288
Victòries 1
Podis 7
Posicions preferents 3
En 125 cc
Curses 23
Victòries 0
Podis 0
Posicions preferents 0
En 250/Moto2
Curses 61
Victòries 0
Podis 1
Posicions preferents 0
En MotoGP
Curses 204
Victòries 1
Podis 6
Posicions preferents 3
Aquesta temporada 2022
Curses 7
Victòries 1
Podis 4
Posicions preferents 1
En persona
Granollers, 30 juliol 1989 (32 anys)
Debut en el mundial 2004 (125 cc)
Debut en MotoGP 2009
Millor classificació en el mundial 7è en MotoGP al 2014
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)