Més motor

Palou, resposta de campió

Motor. IndyCar. El sisè lloc a Toronto sortint 22è li permet cedir només dos punts respecte del líder, Ericsson. És tercer a 37 punts i aspira a tot

El sisè lloc al circuit urbà de Toronto en la desena prova del campionat de la IndyCar i totes les circumstàncies que l’han envoltat tant en la cursa com els dies previs refermen la determinació del pilot català de Chip Ganassi, el vigent campió de la competició, i li permeten continuar aspirant plenament al títol quan falten set curses per al final del campionat. Aliè a la polèmica generada per l’anunci de la seva probable marxa a McLaren el curs vinent amb l’horitzó de la fórmula 1 i la resposta del seu actual equip, que no s’ho va agafar gens bé i el va renovar unilateralment exercint una clàusula del contracte, Palou va tornar a demostrar que és un gran campió en les circumstàncies més adverses, després d’una segona tanda d’entrenaments ben accidentada en què va topar amb violència contra les tanques de ciment i després, en la qualificació, el motor Honda se li va aturar. Això el va obligar a sortir en la posició 22. El de Sant Antoni de Vilamajor, però, va remuntar fins a la sisena i fins i tot va tenir ben a prop el cinquè, el suec Marcus Ericsson, el líder del campionat, davant del qual només va cedir dos punts.

“No ha estat el cap de setmana perfecte, però l’hem salvat i estic content d’haver acabat sisè”, declarava Palou. El de Sant Antoni de Vilamajor és tercer amb 314 punts, a 37 del líder, i cada cursa atorga 50 punts al guanyador. El cap de setmana vinent els pilots tindran una doble jornada a Iowa dissabte i diumenge.

El triomf del neozelandès Scott Dixon també reforça l’equip Chip Ganassi Racing, que va celebrar l’èxit del seu pilot, que acumula 52 triomfs després de vèncer per quarta vegada a Toronto i iguala el nord-americà Michael Andretti com a segon màxim pilot en nombre de triomfs en la competició.