MotoGP

Tercer podi de Viñales

Motor. El rosinc ocupa la tercera posició en el GP de San Marino després de lluitar per la victòria amb Bagnaia, que suma el quart triomf consecutiu. Aleix Espargaró acaba sisè i perd la segona plaça de la general de MotoGP

Per tercera vegada aquesta temporada, Maverick Viñales va pujar al podi de MotoGP. El rosinc va ser tercer en el GP de San Marino, i anteriorment havia ocupat la segona posició en el GP de la Gran Bretanya i també la tercera en el GP dels Països Baixos. En el circuit de Misano, Maverick Viñales va lluitar pel triomf amb Francesco Bagnaia, que va aconseguir la seva quarta victòria consecutiva i la sisena de la temporada. El rosinc va plantar cara a l’italià en la primera part de la cursa i després, quan el va superar Enea Bastianini quan quedaven vuit voltes per al final, va baixar el rendiment dels seus pneumàtics i va decidir conservar el tercer lloc. La lluita pel triomf la van protagonitzar els dos italians, però Bastianini va respectar Bagnaia, el seu company de marca, fins a la recta final, en què el va intentar superar però es va quedar a 34 mil·lèsimes.

Aleix Espargaró va fer una bona sortida i va superar Fabio Quartararo, que tenia al davant, però no va poder estar amb els primers. El líder del mundial el va passar poc després i els dos es van mantenir en la cinquena i la sisena plaça fins al final. El granollerí va perdre la segona posició de la general del mundial, ja que Bagnaia el va superar i es va situar segon. Quartararo manté el lideratge, però continua cedint punts respecte a l’italià, que ara està a 30 punts, i Aleix Espargaró, a 33.

L’italià Andrea Dovizioso va disputar el darrer gran premi de la seva carrera esportiva i va finalitzar en els punts, en la dotzena posició davant dels seus aficionats.

Foggia domina

En Moto3 l’italià Dennis Foggia va sumar la seva tercera victòria de la temporada en una cursa molt disputada. Izan Guevara va ser tercer i és el nou líder de la categoria. El mallorquí va superar en la general el seu company d’equip, el castellonenc Sergio Garcia, que va tenir una cursa plena de problemes i va acabar desqualificat amb bandera negra després de caure i ser doblat. La lluita entre Foggia, Guevara, el valencià Jaume Masià i el turc Deniz Öncü va ser intensa en les darreres voltes amb molts avançaments i l’italià va ser el més llest. Xavier Artigas va ser el 20è després de ser sancionat amb una long lap quan faltaven sis voltes i quan anava 17è.

ELS PROTAGONISTES

Estic content de la sortida, de les primeres voltes, d’atacar Pecco, però encara hi ha coses a millorar. Ho estem donant tot
Maverick Viñales
En cursa no m’he trobat malament i sobretot en els primers dos terços he estat competitiu, però no prou, No he estat al nivell de Maverick
Aleix Espargaró

Arenas lluita pel podi i acaba quart en Moto2

Albert Arenas va lluitar per pujar per primera vegada a un podi en Moto2 durant tota la cursa del GP de San Marino, però va cedir la tercera posició quan quedaven tres voltes per al final i va acabar quart. El gironí va aconseguir la seva millor classificació de les dues temporades en aquesta categoria. L’anterior era un sisè lloc en el GP d’Alemanya d’aquest any. Albert Arenas va sortir des de la segona plaça de la graella i s’hi va mantenir en les primeres voltes, intentant seguir el madrileny Alonso López, que anava primer. Aron Canet va superar el gironí a 12 voltes del final, i a tres el va passar el mallorquí Augusto Fernández, que es va situar com a nou líder de la categoria. L’anterior primer classificat, el japonès Ai Ogura, va acabar cinquè i va perdre el lideratge. La victòria va ser per al debutant Alonso López, que va guanyar la seva primera cursa, i ho va fer pilotant una Boscoscuro, una moto poc habitual en la graella i els primers llocs. El tortosí Jeremy Alcoba va fer una bona remuntada i des de la 21a posició en què va sortir va anar avançant i va acabar en la desena plaça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)