MotoGP

El llop Bagnaia s’acosta

MotoGP. La ratxa brutal de quatre victòries, mai vista en l’escuderia Ducati a la categoria reina, li ha permès retallar-li 61 punts a Quartararo i 60 a Aleix Espargaró i situar-se segon

Arribats a aquest punt de la temporada i encara amb sis grans premis al davant –150 punts en joc a Aragó (18 de setembre), el Japó (25 de setembre), Tailàndia (2 d’octubre), Austràlia (16 d’octubre), Malàisia (23 d’octubre) i València (6 de novembre)–, la gran pregunta que es desprèn de l’apassionant mundial de MotoGP no és cap altra que saber si Fabio Quartararo (Yamaha), el vigent campió, serà capaç de gestionar els 30 punts de marge que encara li queden davant de l’esclat brutal de l’italià Francesco Pecco Bagnaia (Ducati), el primer home de la firma italiana que ha guanyat quatre curses seguides en tota la història de la competició. Bagnaia també ha avançat en el segon lloc el català Aleix Espargaró (Aprilia), que ha encadenat resultats discrets en les darreres quatre curses i ha perdut 60 punts respecte del transalpí. Encara bo que n’ha guanyat un si comparem els seus resultats amb els del líder francès. N’ha sumat 40 per 39 de Quartararo. Malgrat tot, el vallesà encara hi és a temps i manté intactes les seves possibilitats de lluitar pel títol, tot i que ha de tornar a agafar el fil dels inicis de curs.

Viñales, pletòric

En canvi, el rosinc Maverick Viñales és dalt d’un núvol i ha reconduït la seva carrera amb Aprilia. Tres podis en les últimes quatre curses donen fe de la progressió de l’estabilitat mental i mecànica del català després d’una etapa convulsa amb Yamaha. Llàstima que a Àustria no va poder completar el pòquer de bones actuacions i va acabar en la 13a posició quan aspirava al tercer podi seguit. El català és vuitè, amb 101 punts, i n’ha sumat més en les quatre darreres curses –55– que no pas en les deu anteriors, en les quals n’havia acumulat tan sols 46, amb un setè lloc al Gran Premi de l’Argentina com a millor resultat i dues curses sense esgarrapar cap punt.

LA DADA

30
Punts
de marge que té encara Quartararo respecte de Bagnaia i 33 sobre Aleix Espargaró

UNA FITA

L’italià va fer història a Ducati i presenta la seva candidatura al títol mundial
Moto GP
2010 Marc Márquez 10
Va guanyar les deu primeres curses del campionat, entre Qatar i Indianàpolis 2002 Valentino Rossi 7
Des del GP d’Espanya a Jerez fins a la cursa d’Alemanya en la primera temporada que es va instaurar MotoGP.