MotoGP

Marc Márquez sortirà tretzè en el seu retorn a les curses

Cinquena posició preferent per a Bagnaia, amb rècord del circuit inclòs com en les anteriors

Francesco Bagnaia amb 1:46.069 surt des de la posició preferent del Gran Premi d’Aragó de Moto GP. És la cinquena pole de l’italià de Ducati –l’any passat ja va guanyar a Alcanyís– i, com la resta, amb el rècord del circuit. Jack Miller i Enea Bastianini (Ducati) son segon i tercer i completen la primera fila, amb Aleix Espargaró (Aprilia) quart. El granollerí i Johann Zarco eren precisament els que deixaven fora el cerverí en el darrer instant de la Q1. Fabio Quartararo (Yamaha), fa el sisè millor temps Joan Mir (Suzuki), que tornava després de la caiguda a Àustria i rebia l’autorització mèdica per córrer a l’Aragó, abandona i tampoc correrà al Japó el cap de setmana que ve.

El format dels esprints

El director esportiu de Dorna, Carlos Ezpeleta, ha exposat els detalls del nou format de competició que s’implanta el 2023. Les curses esprint es faran els dissabtes a la tarda, amb la qualificació el mateix dia. El resultat de la cursa, amb la meitat de la distància i de punts (12, 9 i 7 i un menys els següents), no influeix en la graella de sortida de l’endemà. “Hem decidit que el format es mantingui tot l’any perquè els aficionats l’entenguin i sàpiguen que totes tenen el mateix resultat” argumenta Ezpeleta. Els entrenaments lliures només tindran 30 minuts i la FP4 de Moto GP passa a la història, com els warm-up de Moto3 i Moto2 –el de Moto GP té 10 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)