MotoGP

Triomf de Bastianini, segon lloc de Bagnaia i podi d’Aleix Espargaró a Aragó

Marc Márquez abandona en la primera volta després d’un impacte de Fabio Quartararo, que pateix una caiguda i veu com se li esmuny gran part de la seva renda al capdavant del mundial de MotoGP

Enea Bastianini, amb una última volta espectacular, ha estroncat la ratxa de triomfs del que serà el seu futur company a l’equip Ducati Lenovo Francesco Bagnaia. El pilot torinès no ha pogut cantar la seva cinquena victòria consecutiva, però surt del Gran Premi d’Aragó a només 10 punts del lideratge, ja que Fabio Quartaro (Yamaha) no ha pogut puntuar a causa d’una caiguda en la primera volta. També s’ha aprofitat d’aquest incident el granollerí Aleix Espargaró (Aprilia), que ha tornar al podi després del GP d’Itàlia i referma les seves aspiracions pel màxim guardó. El vallesà ha aconseguit la tercera plaça després de superar Brad Binder (KTM) en l’últim gir. Amb cinc curses per disputar, Quartararo manté els 211 punts, Bagnaia ja en té 201 i Espargaró 194.

L’inici de cursa ha estat molt accidentat. Marc Márquez, que tornava a competir 112 dies després, havia fet una gran sortida, però ha rebut l’impacte de Fabio Quartararo (Yamaha) per darrera, incident que ha acabat amb el líder del mundial sobre l’asfalt. A conseqüència del cop, la moto del cerverí ha quedat malmesa, la roda ha quedat bloquejada (tenia restes del carenat de Quartararo en el basculant), i ha hagut d’abandonar després d’un segon cop amb Takaaki Nakagami (Honda). La retirada de Quartararo obria un nou escenari en la cursa i en el campionat. Bagnaia contiuava líder. seguit per Bastianini, Binder, Miller i Aleix Espargaró. Bastianini hi posava emoció, col·locant-se líder a 15 voltes del final, però traçant llarg en un revolt posterior. Al final ha aconseguit el seu objectiu en l’última volta.

Pel que fa a la resta de catalans, Àlex Rins (Suzuki) ha ocupat la novena posició, Àlex Márquez (Honda), la dotzena, i Pol Espargaró (Honda), la quinzena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)