Ral·lis

La tercera oportunitat

Motor. Després de no poder guanyar el mundial de ral·lis en les dues últimes proves, Rovanperä podria ser el campió més jove a Nova Zelanda

El Ral·li de Nova Zelanda, l’onzena prova del mundial, és la tercera oportunitat perquè Kalle Rovanperä (Toyota) guanyi el mundial. El finès no va fer una bona actuació en les dues darreres curses, a Bèlgica i Grècia, però encara es podria convertir en el campió del món més jove de la història, superant el rècord de precocitat del britànic Colin McRae, que ho va fer el 1995 amb 27 anys. Rovanperä, que dissabte compleix 22 anys, ha cedit part de l’enorme avantatge que tenia sobre el seu únic rival, l’estonià Ott Tänak (Hyundai), que va ser campió mundial el 2019. Actualment manté 53 punts de marge a falta de tres proves perquè s’acabi el mundial. Per guanyar el títol a Nova Zelanda, Kalle Rovanperä necessita superar Ott Tänak al final de la prova per 8 punts, o només 7 si guanya el ral·li.

El finès es va retirar a Bèlgica i només va ser quinzè a Grècia, en les dues darreres proves, mentre que l’estonià ha aconseguit dos triomfs, un segon lloc i un tercer en les quatre últimes curses. Si Kalle Rovanperä no guanya el mundial a Nova Zelanda, la propera oportunitat serà en el Ral·li Catalunya, que es farà del 20 al 23 d’octubre.

El Ral·li de Nova Zelanda torna al mundial després de deus anys. Comença avui i acabarà diumenge després de 17 trams i 276,44 quilòmetres contrarellotge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)