Ral·lis

Rovanperä ja és el campió del món més jove

Ral·lis. El finlandès guanya a Nova Zelanda i amb 22 anys i 1 dia bat àmpliament el rècord de precocitat en el mundial

Kalle Rovanperä es va convertir en el campió del món més jove de la història del mundial de ral·lis. El pilot finlandès de Toyota, a l’edat de 22 anys i 1 dia, va aconseguir el títol en guanyar el ral·li de Nova Zelanda i va superar àmpliament el rècord de precocitat. Fins ara el pilot més jove que havia guanyat un mundial era l’escocès Colin McRae, que va aconseguir el títol el 1995, quan tenia 27 anys i 89 dies.

Després d’onze proves disputades, Kalle Rovanperä suma 237 punts i en la general del mundial en té 64 d’avantatge sobre Ott Tänak (Hyundai), que en suma 173. Només falten dues proves per disputar: el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, que es correrà del 20 al 23 d’octubre, i el Ral·li del Japó. Kalle Rovanperä és el primer campió mundial de ral·lis finlandès en els darrers 20 anys. El seu darrer compatriota que va ser campió del món va ser Marcus Grönholm, l’any 2002.

Kalle Rovanperä i el seu copilot, Jonne Halttunen, necessitaven set punts més que l’aspirant Tänak i els van aconseguir amb la seva victòria, la sisena de la temporada, i el tercer lloc de l’estonià. El finès va arribar líder a la darrera jornada i en els últims quatre trams del dia va ampliar el seu avantatge sobre el francès Sébastien Ogier (Toyota), que va acabar segon, a 34.6 segons, mentre que Ott Tänak va ser el tercer, a 48.5.

EL PROTAGONISTA

És un gran alleujament després d’una temporada tan bona, i finalment som aquí
Ha estat una petita espera després d’uns quants ral·lis difícils. El més gran agraïment va per a l’equip: han fet aquest coet aquest any
Kalle Rovanperä
PILOT DE TOYOTA
Ral·li Nova Zelanda
1r. K. Rovanperä (Toyota) 2h48:01.4
2n. S. Ogier (Toyota) a 34.6
3r. O. Tänak (Hyundai) a 48.5
4t. T. Neuville (Hyundai) a 1:58.8
5è. O. Solberg (Hyundai) a 3:55.3
Mundial
1r. K. Rovanperä (Toyota) 237 pts
2n. O. Tänak (Hyundai) 173 pts
3r. T. Neuville (Hyundai) 144 pts
4t. E. Evans (Toyota) 116 pts
5è. T. Katsuta (Toyota) 100 pts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)