MotoGP

Marc Márquez: “La meva prioritat és tornar a guanyar el 2023 i fer-ho amb Honda”

El pilot català de Moto GP Marc Márquez confessa en una entrevista que la seva principal il·lusió i prioritat per al futur és “intentar guanyar una altra vegada el 2023 i si no el 2024, i fer-ho amb Honda”. El cerverí aprofita també per agrair a l’equip nipó, amb el que porta a la màxima categoria del motociclisme des del seu debut el 2013, pel seu compromís i confiança. “M’han respectat i donat suport en tot moment en aquests dos anys de lesions, cosa que és difícil per a una fàbrica i una marca tan gran com Honda” explica el sis cops campió de Moto GP amb l’equip japonès. “Com a pilot, els ho agraeixo moltíssim”, afegeix.

A més, Márquez aclareix possibles dubtes sobre el seu futur al·legant que “no hi ha distraccions” al cap després d’haver signat, el 2020, “un contracte llarg per quatre anys” amb Honda, encara que sí que ha reconegut, tornant al present, que “la moto avui dia no està al nivell desitjat”. “A Honda són conscients dels problemes, perquè tots els pilots de la casa estem patint més del normal per aconseguir resultats” explica el de Cervera, que atribueix part de la manca de rendiment de l’Honda RC213V a l’efecte de la pandèmia: “ Totes les marques japoneses i asiàtiques en general han patit moltíssim aquests anys, més que no pas les europees.” “Dins d’aquesta tempesta, tampoc ha ajudat que el pilot capdavanter, que era jo en aquest cas, es lesionés i l’equip no tingués aquesta referència” aprofundeix el pilot català, que afegeix: “Estan intentant fer-ho tan bé com poden, involucrant-se al màxim i escoltant els pilots.”

“Lògicament, com a pilot i persona ambiciosa, sempre vols un projecte guanyador, però veig que estan per la feina d’intentar fer-ho tot i més guanyar conjuntament” assegura el vuit vegades campió mundial.

Sobre el seu retorn a la competició després de l’última operació a què es va sotmetre al braç dret el juny passat, Márquez ja havia assegurat després del Gran Premi de Tailàndia, en què va finalitzar cinquè, que havia estat “el millor cap de setmana del any de llarg”, i en aquesta oportunitat va tornar a reiterar-se en les seves sensacions: “L’evolució ha estat positiva a les tres curses que hem fet seguides, Aragó, Japó i Tailàndia, que era sobretot el que buscàvem”. “Hem anat fent tots els passos molt bé en el meu retorn a la competició, amb la mentalitat que tocava a cada cursa, i en aquesta última ja em vaig decidir a incrementar un punt més d’intensitat des dels entrenaments” exposa el pilot de Repsol Honda. “Em vaig començar a trobar a la moto, vaig començar a jugar amb ella que és el que buscava, encara que sí que és cert que diumenge vaig arribar una mica just de força” admet Márquez, beneficiat per la pluja que va acompanyar la cursa de diumenge: “Aquesta pluja em va salvar, perquè físicament quan pilotes una moto amb aigua no és tan exigent”. D’aquesta manera, el pilot català va poder “fer una cursa bona, lluitant amb els pilots de dalt”, fet que li va permetre tornar a sentir “una adrenalina diferent” per lluitar les primeres posicions.

“No mentiré, cada vegada que surto a pista és per fer-ho tan bé com pugui, i si no ho faig millor és perquè no he pogut” afegeix Márquez, que es troba actualment, a falta de tres curses, en el tretzè lloc a la classificació de Moto GP, amb 84 punts, cosa que el fa pensar més en “seguir evolucionant personalment i professionalment juntament amb la moto” de cara al 2023.

Tot i així, Márquez és caut en parlar del tancament de temporada, i deixa clar que “el més important i fonamental” per a ell és “seguir amb aquesta evolució positiva”, cosa que ja consideraria “un èxit”, i que no aspira a “ cap resultat” en concret, pensant sempre el proper any després “una temporada molt estranya, anormal”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)